Hoe Maak Je Een Koelkast?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Koelkast?
Hoe Maak Je Een Koelkast?

Video: Hoe Maak Je Een Koelkast?

Video: Hoe Maak Je Een Koelkast?
Video: Hoe maak je zelf een koelkast? | Wat als..? | Het Klokhuis 2024, Mei
Anonim

Een thermische zak of koelkast voor een auto is niet altijd betaalbaar voor degenen die dol zijn op toerisme. U kunt echter een koeltas maken, onmisbaar voor wandelen en reizen in het zomerseizoen, en het zelf doen.

Hoe maak je een koelkast?
Hoe maak je een koelkast?

instructies:

Stap 1

Een koeltas is in feite een gewone tas met een aan de binnenkant genaaid verwarmingselement, die geen warmte van buitenaf of kou van binnenuit doorlaat.

Stap 2

Koop isolatiematerialen van de markt of bouwmaterialenwinkel. Voor deze doeleinden is geschuimd polyethyleen bedekt met folie ideaal. Dergelijk materiaal wordt meestal gebruikt als verwarming voor cv-batterijen en bespaart in de winter tot 30% warmte. Het is beter om een dikkere isolatie te kopen (ongeveer 10 millimeter), minstens 1,5 m breed (voldoende voor een tas van elk formaat, afhankelijk van uw behoeften onderweg).

Stap 3

Koop voldoende tape en een gewone plunjezak om de isolatie op zijn plaats te houden. Een oude tas is echter voldoende voor het eerste experiment.

Stap 4

Knip een kruis uit de stof van de isolatie (zoals die waaruit gewone dozen zijn gelijmd). Bereken de grootte van het kruis zodat na het snijden en lijmen dit soort "doos" vrij in de zak kan worden gestoken. De patronen moeten aan alle kanten van het materiaal ongeveer 5-7 centimeter kleiner zijn dan de werkelijke afmetingen van de tas.

Stap 5

Het centrale vierkant van het patroon is de onderkant van de "koelkast", de zijkanten - de muren, de rest - het deksel. Plaats de isolatie in de zak, de folie moet erin zitten.

Stap 6

Neem plakband en verbind alle kanten van de zak met isolatie, zowel binnen als buiten lijmen. Spaar geen plakband voor structurele betrouwbaarheid. De wanden van de zak moeten zo strak mogelijk aansluiten op de isolatie voor een stabiel thermisch effect.

Aanbevolen: