Hoe Computers Via Wifi Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Computers Via Wifi Te Verbinden
Hoe Computers Via Wifi Te Verbinden

Video: Hoe Computers Via Wifi Te Verbinden

Video: Hoe Computers Via Wifi Te Verbinden
Video: How to Connect two or more Computers by Wireless Connection & Share Files between them 2024, Mei
Anonim

Meer recentelijk werd het aantal apparaten dat op het netwerk was aangesloten beperkt door het aantal poorten in een modem of switch. Het probleem is echter opgelost met de komst van draadloze wifi-toegang. Nu kun je eenvoudig twee computers met elkaar verbinden, zodat de ene via de andere toegang heeft tot internet.

Hoe computers via wifi te verbinden
Hoe computers via wifi te verbinden

instructies:

Stap 1

Controleer de Wi-Fi-werking op alle pc's, de aanwezigheid van stuurprogramma's erop. Open het "Netwerkcentrum" ("Start" - "Configuratiescherm" - "Netwerkcentrum").

Stap 2

Selecteer in de linkerbovenhoek van het venster "Draadloze netwerken beheren". Klik volgende. In het venster dat opent vul je de naam van het netwerk in (denk zelf maar aan thuis of 321).

Stap 3

Stel het beveiligingstype in op WEP en voer de beveiligingssleutel in (selecteer de sleutel volgens de standaardregels - het moet niet te eenvoudig zijn, maar het moet voor u gemakkelijk te onthouden zijn). Vink het vakje aan naast "Deze netwerkinstellingen opslaan" en klik op "Volgende". Doe het raam dicht.

Stap 4

Stel wifi in op de tweede pc. Open in de rechterbenedenhoek van het tweede computerscherm het verbindingspictogram. De lijst met geopende verbindingen zou moeten verschijnen "Draadloze netwerkverbinding thuis". Klik op Verbinden. De computer zal om een beveiligingssleutel vragen (onthoud degene die eerder is uitgevonden), voer deze in en klik op "OK". De computers hebben de draadloze verbinding voltooid.

Stap 5

Ga terug naar de eerste pc om internettoegang in te stellen. Open het "Netwerkcentrum" en zoek daar naar alle bestaande verbindingen (inclusief de nieuw geconfigureerde verbinding met pc #2). Klik op Geavanceerde opties voor delen wijzigen. Voeg alle items toe. Sla uw wijzigingen op.

Stap 6

Ga naar de eigenschappen "Local Area Connections". Schakel in Access alle selectievakjes uit (waar ze zijn), klik op "OK" en sluit het venster. Evenzo moet u het doen met de "Draadloze netwerkverbinding (thuis)".

Stap 7

Ga naar de eigenschappen van "Hogesnelheidsverbinding", klik op toegang. Vink het vakje aan naast Andere netwerkgebruikers toestaan de internetverbinding van deze computer te gebruiken. Selecteer "Draadloze netwerkverbinding", schakel alle selectievakjes uit en klik op "OK". Doe het raam dicht. Start "Breedbandverbinding" opnieuw.

Stap 8

Maak op pc # 2 verbinding met de draadloze thuisnetwerkverbinding, voer de beveiligingssleutel in en klik op OK. Als gevolg hiervan heb je twee computers verbonden via Wi-Fi en toegang tot internet. Op dezelfde manier kunt u een netbook of mobiele telefoon aansluiten.

Aanbevolen: