Zelf Het Toetsenbord Van De Laptop Vervangen

Inhoudsopgave:

Zelf Het Toetsenbord Van De Laptop Vervangen
Zelf Het Toetsenbord Van De Laptop Vervangen

Video: Zelf Het Toetsenbord Van De Laptop Vervangen

Video: Zelf Het Toetsenbord Van De Laptop Vervangen
Video: How to : Individual Laptop Keyboard Keys Fix Repair Installation Guide HP Compaq Pavilion HD 2024, Mei
Anonim

Als het toetsenbord van je laptop om wat voor reden dan ook onbruikbaar is geworden, dan kun je deze zelf vervangen. De operatie is niet zo moeilijk als het lijkt. Hoewel elk laptopmodel zijn eigen ontwerpkenmerken heeft, komt het in het algemeen neer op het losdraaien van een paar schroeven en het loskoppelen van de lintkabel.

Meerdere laptops
Meerdere laptops

Noodzakelijk

  • - toetsenbord ter vervanging;
  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - een klein, puntig en niet-geleidend voorwerp (tandenstoker of plastic spatel);
  • - instructies voor het demonteren van uw laptopmodel;
  • - antistatische polsband.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de laptop volledig spanningsloos is. Koppel de voedingskabel los en verwijder de batterij. De belangrijkste tekenen hiervan zijn een zwart scherm en het ontbreken van een oplaadindicator.

Stap 2

Onderzoek de hoes of hoes die tussen het toetsenbord en het scherm zit; het verstoort meestal de toegang tot het toetsenbord. Controleer en verwijder alle schroeven die zichtbaar zijn om dit onderdeel te verwijderen. Sommige overlays kunnen aan het scherm worden gescharnierd en met schroeven aan de achterkant worden vastgezet. Controleer voordat u de hoes verwijdert of deze niet met een datakabel op de laptop is aangesloten. Deze lintkabel is meestal niet erg lang, dus wees heel voorzichtig bij het verwijderen van de overlay die het toetsenbord van uw laptop op zijn plaats houdt. Anders moet u dit onderdeel naast het toetsenbord wijzigen.

Stap 3

Wanneer de schroeven zijn losgedraaid, verwijdert u voorzichtig de bekleding met behulp van een dun, plat stuk gereedschap, indien nodig. De hoes moet gemakkelijk te verwijderen zijn. Als dit niet het geval is, heeft u mogelijk niet alle schroeven verwijderd. Sommige bevinden zich mogelijk aan de onderkant van de laptop. Nadat u de hoes hebt verwijderd, legt u deze opzij. Als het met een datakabel op de laptop is aangesloten, probeer het dan los te koppelen. Zoek en verwijder vervolgens de schroeven die het toetsenbord op zijn plaats houden.

Stap 4

Voordat je het toetsenbord er definitief uit haalt, moet je er rekening mee houden dat er aan de achterkant een datakabel zit, die op zijn beurt verbonden is met de laptop. Deze kabel is meestal kort, dus wees zeer voorzichtig bij het verwijderen van het toetsenbord. Alles moet zorgvuldig worden gedaan zonder plotselinge bewegingen.

Stap 5

Trek het toetsenbord voorzichtig omhoog (zonder de datakabel van de laptop te beschadigen) en verwijder de kabel uit de connector. Meestal moet u eerst de kleine vergrendeling op de connector openen. Trek vervolgens de lintkabel naar buiten en leg het oude toetsenbord opzij.

Stap 6

Sluit de lintkabel van het nieuwe toetsenbord aan op de connector en schroef de schroeven weer vast. Installeer vervolgens de bekleding en draai de resterende schroeven vast.

Als je klaar bent, zet je je laptop aan om te controleren of alles werkt.

Aanbevolen: