Een MTS-modem Openen

Inhoudsopgave:

Een MTS-modem Openen
Een MTS-modem Openen

Video: Een MTS-modem Openen

Video: Een MTS-modem Openen
Video: What's Inside MTS data card | MTS Dongle | MTS MBlaze Wi-Fi Dongle | 2017 Technology 2024, Mei
Anonim

Internettoegang via een USB-modem wordt aangeboden door alle Russische mobiele operators, inclusief MTS. Door een modem te kopen in de merkwinkel van een mobiele provider, gebruikt u deze normaal gesproken totdat u besluit een simkaart van een andere mobiele serviceprovider te gebruiken.

Een MTS-modem openen
Een MTS-modem openen

Het is nodig

Programma's voor ontgrendelen en knipperen

instructies:

Stap 1

Operators van mobiele netwerken verkopen vrij gewone USB-modems onder hun eigen merk, maar hun firmware (software) is alleen ontworpen voor de SIM-kaart van deze operator. Als u een simkaart van een andere operator plaatst, weigert de modem te werken en moet u de ontgrendelingscode invoeren. Om toegang te krijgen tot internet, moet het apparaat worden "geopend" of "ontgrendeld" - dat wil zeggen, om het programma dat is aangesloten op het geheugen van het apparaat te vervangen door een ander programma waarmee de modem kan werken met simkaarten van alle operators.

Stap 2

Om de modem te ontgrendelen, moet u een speciaal programma vinden waarmee u dit kunt doen. Houd bij het kiezen van een programma rekening met het merk van de modem - als u de modem probeert te herprogrammeren met firmware voor een ander model, kan deze beschadigd raken. U moet ook weten dat jailbreak uw modemgarantie ongeldig maakt.

Stap 3

Probeer eerst een programma te vinden dat een ontgrendelingscode genereert. In dit geval hoeft u de modem niet opnieuw te flashen, u voert gewoon de gegenereerde code in. De codegenerator is gratis te downloaden op internet. Het is beter om de gedetailleerde procedure voor het werken met het programma in de bijbehorende artikelen te lezen.

Stap 4

Omdat er verschillende modellen modems zijn, helpt de codegenerator soms niet, de modem weigert nog steeds te werken. In dit geval moet u het opnieuw flashen met een speciaal programma. Voor bijvoorbeeld de ZTE MF 627 en MF 626 modems is het programma MF626_M02_Upgrade Tool.exe geschikt. Er zijn ook firmwares voor Huawei-modems. Let er bij het kiezen van de firmware op dat deze geschikt is voor uw modem.

Stap 5

Het flashen zelf is vrij eenvoudig: u moet de simkaart uit de modem verwijderen, deze in de USB-poort van de computer steken en de firmware starten. Het proces zal enkele minuten duren, terwijl de modem zal knetteren en knipperen met een indicator - maak je geen zorgen, het zou zo moeten zijn. Het is erg belangrijk om te zorgen voor een ononderbroken stroomvoorziening van de computer tijdens het knipperen: als het plotseling verdwijnt, kan het modem hopeloos beschadigd raken. Wanneer het proces is voltooid, verwijdert u de modem, plaatst u de simkaart en begint u te werken. De standaard communicatie screensaver van MTS wordt vervangen door een andere - handiger en met keuze uit verschillende mobiele operators.

Aanbevolen: