Wat Heb Je Nodig Voor Satelliet-tv

Wat Heb Je Nodig Voor Satelliet-tv
Wat Heb Je Nodig Voor Satelliet-tv

Video: Wat Heb Je Nodig Voor Satelliet-tv

Video: Wat Heb Je Nodig Voor Satelliet-tv
Video: Tv kijken op de camping: wat heb ik nodig? | Obelink Vrijetijdsmarkt 2024, Mei
Anonim

Satelliet-tv biedt de mogelijkheid om veel Russische en buitenlandse tv-zenders in hoge kwaliteit te bekijken. Het digitale formaat staat in alle opzichten voor op de gebruikelijke analoge uitzendingen en staat garant voor uitstekend beeld en geluid. De basisset van satelliet-tv bestaat uit een antenne, een aansluitkabel, een converter en een ontvanger.

Wat heb je nodig voor satelliet-tv
Wat heb je nodig voor satelliet-tv

Er zijn twee soorten schotelantennes: offset en directe focus. De antennediameter, die kan variëren van 60 centimeter tot 3 meter, bepaalt de mogelijkheden, zoals de kwaliteit van het ontvangen signaal, het aantal kanalen en de mogelijkheid om een signaal van meerdere satellieten te ontvangen. Voor degenen die in gebieden wonen met een slechte satellietdekking en niet in staat zijn om een signaal met het vereiste vermogen te leveren, moet een antenne met een grote diameter worden gekocht. De schotelantenne moet op het zuiden gericht zijn, dus als uw appartement op het zuiden is gericht, kunt u de schotel direct naast het raam plaatsen. Alle anderen zullen de antenne op het dak van het huis moeten plaatsen. Bovendien mag de antenne in de richting van de signaalontvangst niet worden gestoord door obstakels zoals boomtakken.

De converter is een ontvanger die het satellietsignaal omzet en via een kabel naar de ontvanger stuurt. De converter, die een zeer stabiele lokale oscillator en een signaalvoorversterker bevat, is geïnstalleerd op een externe beugel die wordt gefocusseerd door een satellietantenne. Ontvangers verschillen afhankelijk van het ingangsfrequentiebereik, het type ontvangen polarisatie, het aantal uitgangen en het ruisgetal.

Het belangrijkste functionele onderdeel van een satelliet-tv is een ontvanger - een apparaat dat een satellietsignaal decodeert en voor weergave naar een televisieapparaat verzendt. Om gratis kanalen te bekijken, is de eenvoudigste goedkope ontvanger voldoende. Duurdere modellen met kaartlezers en een harde schijf zijn bedoeld voor het bekijken van betaalde pakketten en het opnemen van de programma's die worden bekeken.

Naast de bovenstaande apparaten moet u een verbindingskabel aanschaffen waarmee het door de antenne ontvangen satellietsignaal naar de ontvanger wordt verzonden. Als de afstand tussen de antenne en de tuner niet groter is dan 15 meter, zal elke RG-6-kabel voor u werken.

Aanbevolen: