Gaan Internettablets E-books Vervangen?

Inhoudsopgave:

Gaan Internettablets E-books Vervangen?
Gaan Internettablets E-books Vervangen?

Video: Gaan Internettablets E-books Vervangen?

Video: Gaan Internettablets E-books Vervangen?
Video: E-books lenen en lezen op je E-reader Deel 1: eenmalige acties als je het voor het eerst gaat doen. 2024, Mei
Anonim

Nu kun je e-books zowel op de reader als op de tablet lezen. Discussiëren over wat beter is - tablets of readers is niet helemaal correct. Dit zijn totaal verschillende apparaten die voor verschillende doeleinden zijn gemaakt.

Gaan internettablets e-books vervangen?
Gaan internettablets e-books vervangen?

De laatste tijd lezen mensen steeds vaker boeken in elektronisch formaat. Omdat het niet erg handig is om ze vanaf een monitor of laptop te lezen, heb je een speciaal apparaat nodig om ze te lezen. Eerst werd een reader (e-book) uitgevonden voor het comfortabel lezen van boeken. Toen verschenen er tabletten. Je kunt boeken van beide apparaten lezen, hoewel dit totaal verschillende dingen zijn en voor verschillende doeleinden zijn gemaakt. Dit weerhoudt gebruikers er echter niet van om ruzie te maken over welke gadget beter is voor het lezen van boeken: een tablet of een reader.

Voor- en nadelen van de lezer

De reader is alleen bedoeld voor het lezen van boeken in elektronisch formaat. Mogelijk zijn er extra functies ingebouwd, bijvoorbeeld de aanwezigheid van wifi of de mogelijkheid om muziek af te spelen, maar de hoofdtaak van dit toestel blijft hetzelfde.

Een van de voordelen van e-books is het E-Ink scherm. E-Ink is de zogenaamde e-ink technologie. Dergelijke displays lijken uiterlijk op een gewoon stuk papier en bieden ook comfortabel en veilig lezen. De reader verbruikt zeer weinig stroom omdat het scherm alleen ververst als je de pagina omslaat. Daarom kan de e-reader enkele weken werken zonder op te laden.

E-Ink-beeldschermen zijn echter erg duur en kwetsbaar. Ook heeft een e-book extra verlichting nodig in het donker - er is hier geen achtergrondverlichting.

Voor- en nadelen van een tablet

Een tablet is een veel functioneler apparaat dan een reader. Hierop kun je niet alleen boeken lezen, maar ook films kijken, naar muziek luisteren, communiceren op internet. Een tablet is niet langer een gadget, zoals een e-book, het is een compacte "computer" ontworpen voor entertainment.

Het belangrijkste voordeel van de tablet is zijn veelzijdigheid. Als je een apparaat nodig hebt waarmee je niet alleen boeken kunt lezen, maar ook verschillende functies kunt uitvoeren, dan is het beter om een tablet te kiezen. Het tabletscherm is echter niet zo comfortabel om boeken te lezen als het E-Ink-scherm. Bovendien kost een goede tablet veel meer dan een e-reader.

Het is dus best lastig om te bepalen of de multifunctionele tablet de e-reader gaat vervangen. Het hangt af van het doel waarvoor het apparaat is aangeschaft. Om comfortabel boeken te kunnen lezen, kopen gebruikers e-books. En wie naast lezen ook andere functies nodig heeft, koopt een tablet. Maar afgaande op het verkoopvolume neigen steeds meer gebruikers naar de tablet. En misschien worden e-books na een tijdje een overblijfsel uit het verleden.

Aanbevolen: