Cartridge Vervangen Voor Canon Pixma

Inhoudsopgave:

Cartridge Vervangen Voor Canon Pixma
Cartridge Vervangen Voor Canon Pixma

Video: Cartridge Vervangen Voor Canon Pixma

Video: Cartridge Vervangen Voor Canon Pixma
Video: Canon Pixma TS3150/TS3151: How to Replace/Change Ink Cartridges 2024, April
Anonim

Een probleemloze werking van uw printer kan alleen worden gegarandeerd met de juiste zorg. Een van de preventieve onderhoudswerkzaamheden voor de Canon Pixma inkjetprinter is het installeren van een continu inkttoevoersysteem en het vervangen van de printcartridge. Voor elk specifiek model kan de procedure voor het vervangen van de cartridge enigszins verschillen, maar de algemene principes zijn hetzelfde.

Cartridge vervangen voor Canon Pixma
Cartridge vervangen voor Canon Pixma

Het is nodig

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Maak uzelf vertrouwd met het apparaat van het continue inkttoevoersysteem (CISS), dat is uitgerust met een inkjetprinter. Dit systeem levert inkt aan de printkop vanuit speciale reservoirs. CISS bevat inkttanks, evenals een siliconenlus met cartridges die geen traditionele vulstoffen hebben. Het inkttoevoersysteem is verzegeld, het vacuüm erin wordt vereffend door de stroom inkt in de cartridges vanuit de containers.

Stap 2

Verwijder het bedrukte paneel van de inkjetprinter. Gebruik een schroevendraaier om de hoek van het paneel los te wrikken en til het moeiteloos aan de rand op. Verwijder de witte omtrek door deze naar beneden en naar buiten te trekken en los te maken uit de vergrendelingen. Verwijder de twee schroeven aan de voorkant van de printer en de drie schroeven aan de achterkant. Maak nu het zijpaneel los.

Stap 3

Installeer de lintkabel van het continue inktsysteem. Zet eerst de printer aan. Wacht tot de wagen met cartridges uit de parkeerplaats en naar het midden van de printer is verplaatst. Schakel vervolgens de stroom uit door de stekker uit het stopcontact te halen. Koppel de cartridges los. Open nu de klep aan de rechterkant en steek de CISS-lintkabel door een speciaal technisch gat in de printer. Bevestig een borgclip aan de lintkabel en leid de lintkabel naar de printerwagen.

Stap 4

Verwijder etiketten van alle cartridges. Gebruik de boor die in de reparatieset zit en vergroot de gaten in de patronen tot 4 mm. Installeer siliconen afdichtingen in de gaten. Bevestig de clip op de zwarte inktcartridge om het lint vast te houden. Plaats de hoeken op de flexkabel en sluit deze aan op de cartridges.

Stap 5

Installeer de cartridges in de printer door de lintkabel van het continue inkttoevoersysteem in de borgklem te leiden. Let op de volgorde van de kleuren.

Stap 6

Installeer de borgclip in de printer om de CISS-lintkabel vast te zetten. Breng het lint naar rechts en zet vast. Pas de lengte van het inkttoevoersysteem aan zodat het niet knikt of doorzakt. Plaats nu eindelijk het paneel en de witte lijn op hun plaats.

Aanbevolen: