Thermische Pasta Vervangen In MacBook Pro 13 '' A1278

Inhoudsopgave:

Thermische Pasta Vervangen In MacBook Pro 13 '' A1278
Thermische Pasta Vervangen In MacBook Pro 13 '' A1278

Video: Thermische Pasta Vervangen In MacBook Pro 13 '' A1278

Video: Thermische Pasta Vervangen In MacBook Pro 13 '' A1278
Video: Замена радиатора Macbook Pro 13 "A1278 2012 г. 2024, Mei
Anonim

Als je Macbook oververhit raakt, zelfs zonder een speciale belasting, zet de koeler op hoge snelheden aan, dan is het misschien tijd om de koelpasta op de processor te vervangen. Thermische pasta is een speciale warmtegeleidende mastiek die ervoor zorgt dat de processor het dichtst bij het koellichaam past. Het is bekend dat het koellichaam wordt gebruikt om overtollige warmte van de processor te verwijderen. Thermisch vet dient dus om de processor beter te koelen. Na een aantal jaren gebruik van een computer kan koelpasta zijn eigenschappen verliezen en begint de computer slechter af te koelen. In dit geval is vervanging van de koelpasta vereist. Laten we eens kijken naar de stappen die nodig zijn om koelpasta te vervangen in Macbook Pro 13 '' A1278.

Thermische pasta vervangen in MacBook Pro 13 '' A1278
Thermische pasta vervangen in MacBook Pro 13 '' A1278

Het is nodig

  • - Schroevendraaierset: kruiskop, ster en driedubbele kop.
  • - Pincet.
  • - Koelpasta.
  • - Zachte doek en ontsmettingsalcohol om oude koelpasta schoon te maken.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om het netsnoer los te koppelen en de Macbook ondersteboven te houden. Draai alle schroeven rond de omtrek los. Ze worden allemaal losgeschroefd met een kruiskopschroevendraaier. De drie schroeven zijn lang, let op waar ze zitten.

Verwijder de bodemafdekking en leg deze opzij.

Onderkant Macbook Pro A1278
Onderkant Macbook Pro A1278

Stap 2

Koppel de accukabel los. Het is belangrijk om dit eerst te doen. De connector is vrij groot en sluit goed aan. Je moet het omhoog trekken, weg van het moederbord.

Draai daarna de 2 schroeven los waarmee de batterij is bevestigd. Ze hebben een sleuf met 3 balken. Als u niet over zo'n schroevendraaier beschikt, kunt u proberen deze met iets anders uit de beschikbare middelen los te draaien. De batterij zal het verwijderen van het moederbord belemmeren, dus u moet het verwijderen.

Koppel de batterijkabel los
Koppel de batterijkabel los

Stap 3

Nu ontkoppelen we alle kabels van het moederbord naar randapparatuur. Kortom, ze worden allemaal uitgeschakeld door ze eenvoudigweg omhoog te trekken.

De afgeschermde kabel wordt op zijn plaats gehouden door een speciaal frame. Trek het omhoog en trek vervolgens de connector uit de socket, weg van het midden van het moederbord.

De connectoren voor het toetsenbord en de toetsenbordverlichting zijn ook lastig. Ze hebben klempanelen die naar boven gebogen moeten worden, waarna de kabels eenvoudig van de connectoren kunnen worden verwijderd.

Moederbordlussen uitschakelen
Moederbordlussen uitschakelen

Stap 4

Koppel de koelerkabel los door deze omhoog te trekken. Draai de 3 schroeven los waarmee de koeler is bevestigd. We halen de koeler uit de uitsparing waarin deze zich bevindt. Nu kan het worden schoongemaakt, er heeft zich zeker wat stof in opgehoopt.

Draai daarnaast 1 speakerschroef los, deze bevindt zich naast de koeler.

In principe zullen RAM-modules niet storen, maar voor het gemak is het beter om ze ook te verwijderen.

De Macbook Pro-koeler verwijderen
De Macbook Pro-koeler verwijderen

Stap 5

Draai nu alle schroeven los waarmee het moederbord is bevestigd. Ze hebben een asterisk-type slot.

Bovendien moet u de 2 schroeven losdraaien waarmee het stopcontact is bevestigd. Deze bevindt zich in de hoek van de MacBook.

Macbook Pro 13'' moederbordbeugel
Macbook Pro 13'' moederbordbeugel

Stap 6

Til het moederbord van u af. Wij handelen zeer zorgvuldig, want Van onderaf zijn er nog 2 kabels aan bevestigd. Ze worden allebei losgemaakt door ze verticaal van het bord te trekken. Daarna staat het moederbord volledig tot onze beschikking.

We halen het moederbord Macbook Pro 13''
We halen het moederbord Macbook Pro 13''

Stap 7

We zetten het moederbord op een vlakke ondergrond met de processor en de heatsink omhoog. We draaien de 3 schroeven los waarmee de radiator tegen de centrale processor wordt gedrukt.

Het koellichaam verwijderen Macbook Pro A1278
Het koellichaam verwijderen Macbook Pro A1278

Stap 8

Nu moet u de oude koelpasta van het koellichaam en de processor verwijderen. U kunt wattenstaafjes gebruiken gedrenkt in alcohol. Er mogen geen sporen van koelpasta of watten achterblijven als u klaar bent met schoonmaken. Geen vingerafdrukken enz. op oppervlakken mag dat ook niet zijn.

Opruimen van sporen van oude koelpasta op een 13'' Macbook Pro
Opruimen van sporen van oude koelpasta op een 13'' Macbook Pro

Stap 9

Het blijft om een dunne laag koelpasta op de processor en op het koellichaam aan te brengen. De taak van de koelpasta is om de microscopisch kleine holtes en oneffenheden op te vullen die op elk oppervlak aanwezig zijn. Daarom mag het niet in een dikke laag worden geplaatst. De laag moet minimaal zijn.

Als u klaar bent, plaatst u het koellichaam voorzichtig op de processor en zet u het vast met de schroeven, waarbij u de schroeven geleidelijk en in volgorde aandraait.

Zet de computer vervolgens in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: