Waar Wordt Apple IPhone Gemaakt?

Inhoudsopgave:

Waar Wordt Apple IPhone Gemaakt?
Waar Wordt Apple IPhone Gemaakt?

Video: Waar Wordt Apple IPhone Gemaakt?

Video: Waar Wordt Apple IPhone Gemaakt?
Video: Inside Apple's iPhone Factory In China 2024, Mei
Anonim

Apple-smartphones en -tablets zijn ontworpen en ontwikkeld in Californië, VS. Tegelijkertijd worden bijna al hun onderdelen besteld bij externe fabrikanten en wordt de montage uitgevoerd in Foxcon-fabrieken.

Image
Image

Wat wordt er in de VS geproduceerd?

Apple-smartphones en -tablets zijn enorm populair geworden in de Verenigde Staten, niet alleen vanwege hun hoge technische kenmerken. Advertentiecampagnes waarin werd gesproken over de productie van deze producten in de Verenigde Staten, speelden ook een belangrijke rol bij het vergroten van de vraag. De iPhones en iPads spraken veel van degenen aan die Apple's technologie al hadden, en voor degenen die er niet eens aan dachten om het te kopen, ze veroverden met hun ontwerp en uitvoeringsmaterialen, functionaliteit en een compleet ecosysteem van hardware en software.

Apple heeft een revolutie teweeggebracht in de smartphonemarkt met zijn op vingers gebaseerde interface en innovatief iPhone-ontwerp.

Natuurlijk zijn de divisies van het bedrijf, die zich in de Verenigde Staten bevinden, verantwoordelijk voor het ontwerp van de iPhone zelf, het toekomstige ontwerp wordt hier gemaakt, de architectuur van de processor wordt ontwikkeld. Bovendien worden alle software, interfaceontwerp en reclameontwikkeling in Amerika gemaakt - dit is natuurlijk een aanzienlijk deel van het werk.

Waar worden iPhone-componenten gemaakt?

Als je naar de technische kant van het probleem kijkt, valt meteen op dat Apple geen eigen productiefaciliteiten heeft, en de details waaruit deze telefoons zijn samengesteld, kunnen nergens vandaan komen, behalve van externe fabrikanten. Het bedrijf koopt onderdelen voor zijn producten van wereldberoemde merken als LG, Samsung, Qualcomm, Hynix, Elpida.

Zo worden processors van Samsung, beeldschermen van LG en veel verschillende chipsets in Korea vervaardigd. De aankoop van componenten en de assemblage van iPhones vindt plaats in het buitenland, wat de hoeveelheid geld die wordt besteed aan het betalen van belastingen aanzienlijk vermindert. Hierdoor kon Apple de kosten van het eindproduct aanzienlijk verlagen.

Waar is de montage van de iPhone

Apple werkt al jaren samen met de Foxcon-fabriek in China. Hier worden alle componenten geleverd waaruit de iPhone is gemaakt. Hier wordt het apparaat in elkaar gezet, geflitst en getest. Nadat het apparaat is gemonteerd, wordt het naar de meeste landen ter wereld verzonden, waar het kan worden gekocht bij Apple-winkels.

Uit een interview met Steve Jobs volgt dat als de iPhone in de Verenigde Staten was geassembleerd, de kosten ervan zouden zijn vertienvoudigd.

De transportbanden van deze Chinese fabriek assembleren ook toestellen van vele bekende merken, zoals htc, Nokia, Canon, enz. De kwaliteit van de producten wordt voortdurend gecontroleerd door de vertegenwoordigers van de respectieve bedrijven, waardoor de mate van afwijzingen die de balies bereiken aanzienlijk wordt verminderd en de kosten van producten relatief goedkoop blijven.

Aanbevolen: