Hoe Kies Je Een Browser Voor Je Tablet

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Browser Voor Je Tablet
Hoe Kies Je Een Browser Voor Je Tablet

Video: Hoe Kies Je Een Browser Voor Je Tablet

Video: Hoe Kies Je Een Browser Voor Je Tablet
Video: How To Update Samsung Galaxy Tab 2 10.1 P5100 Android 7.1.2 / Now Support Google Meet in P5100 2024, Mei
Anonim

Voordat u volledig toegang hebt tot internet vanaf een tabletcomputer, moet u een browser selecteren - een programma waarmee u de pagina's van sites kunt bekijken. Waarin verschillen browsers voor tablets van browsers voor pc's? Hoe kies je de browser die bij je past?

Hoe kies je een browser voor je tablet
Hoe kies je een browser voor je tablet

Waar is een browser voor?

Een tabletcomputer is een mobiel apparaat waarmee u van bijna overal ter wereld toegang tot internet kunt krijgen. Voor comfortabel werken hebt u een browser nodig, een speciaal programma waarmee u de pagina's van sites op internet kunt bekijken. Er zijn tegenwoordig tientallen verschillende browsers op de markt. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Om niet in zo'n variëteit te verdwalen, moeten de belangrijkste opties in detail worden overwogen.

Browser en besturingssysteem

Tabletcomputers worden verkocht met een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem (iOS, Android, Windows), daarom is er grote concurrentie tussen fabrikanten van besturingssystemen, wat ook van invloed is op softwareondersteuning.

Google Chrome, populair onder pc-gebruikers, wordt bijvoorbeeld niet ondersteund door Apple-apparaten. Een andere (nogal snelle en handige) browser is vooraf geïnstalleerd op iOS - Safari.

Android-apparaten worden ook geleverd met een vooraf geïnstalleerde browser, maar de functionaliteit is enigszins beperkt. Windows-tablets hebben een eigen Internet Explorer-browser. Veel gebruikers verwaarlozen het gewoonlijk en herinneren zich de vroege, "ruwe" versies van het programma. Veel experts noemen IE nu echter als een van de snelste programma's voor internettoegang.

De beste browser voor uw tablet kiezen

Het belangrijkste advies dat hierbij gegeven kan worden: gebruik wat je gewend bent. Dit vermindert de tijd die wordt besteed aan het leren van de interface van het nieuwe programma. Bovendien zijn alle mobiele browsers vanwege de hoge concurrentie even snel en hebben ze vergelijkbare functionaliteit. Natuurlijk zijn er enkele verschillen: zo kun je met de mobiele versie van Mozilla Firefox een geopende pagina in twee klikken exporteren naar een.pdf-document en ondersteunt de standaardbrowser (op Android 4.2+) Adobe Flash Player.

Naast de "reuzen" zijn er ook weinig bekende, maar steeds populairder wordende alternatieven. Bijvoorbeeld Maxthon Mobile of zijn analogen. Maar bijna alle browsers zijn zowel extern als functioneel vergelijkbaar. Het verschil ligt in de doelen die de fabrikant nastreefde bij het maken van het programma: prestaties, gebruiksvriendelijke interface, extra functionaliteit, enzovoort.

De beste optie is om meerdere browsers op uw tablet te houden voor verschillende taken. Google Chrome of Safari - voor sociale netwerken en e-mail. Opera - voor het lezen van lange artikelen en documenten (deze browser verdeelt op intelligente wijze het downloaden van inhoud, wat handig is bij gebruik van internet met beperkt verkeer), Mozilla Firefox - voor nieuwsfeeds en geïllustreerde artikelen. Deze optie biedt u de snelste en handigste manier om op internet te surfen.

Aanbevolen: