Een USB-flashstation Formatteren In Een Nokia-telefoon

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Formatteren In Een Nokia-telefoon
Een USB-flashstation Formatteren In Een Nokia-telefoon

Video: Een USB-flashstation Formatteren In Een Nokia-telefoon

Video: Een USB-flashstation Formatteren In Een Nokia-telefoon
Video: Format USB Pen Drive / Hard Disk using Android Mobile Phone 2024, Mei
Anonim

Nadat u een nieuwe geheugenkaart in uw Nokia-telefoon hebt geplaatst, moet u deze formatteren. U kunt hiervoor geen computer gebruiken. Dit komt door het feit dat gelijktijdig met het formatteren van de telefoon een set systeemmappen op de kaart wordt aangemaakt.

Een USB-flashstation formatteren in een Nokia-telefoon
Een USB-flashstation formatteren in een Nokia-telefoon

instructies:

Stap 1

Als de kaart die u in uw telefoon wilt installeren niet nieuw is, breng dan de benodigde gegevens over naar uw computer. Gebruik hiervoor een kaartlezer. Als u klaar bent, vergeet dan niet om de kaart op de juiste manier los te koppelen met behulp van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd. Haal hem dan pas uit de kaartlezer.

Stap 2

Als u niet zeker weet of de geheugenkaart geen slechte blokken bevat, formatteert u deze eerst volledig op uw computer. Installeer het dan pas op je telefoon. Onthoud dat je het daarna nog extra met je telefoon moet formatteren, zodat de benodigde mappen er automatisch op worden gemaakt. Formatteer in Linux met het umount-commando ontkoppeld, maar werp de kaart niet uit met het uitwerpcommando: mkfs.vfat -c -F 32 / dev / sda1

Stap 3

Plaats vervolgens de kaart in uw telefoon. Hiervoor zal het toestel van het verouderde model uitgeschakeld moeten worden. Hetzelfde moet worden gedaan met een moderne telefoon, als de kaartsleuf zich onder de batterij bevindt.

Stap 4

Schakel uw telefoon in als u deze eerder heeft uitgeschakeld. Wacht op het downloaden. Druk vervolgens op de toets om het menu op te roepen.

Stap 5

Zoek Bestandsbeheer in het telefoonmenu. Het kan op verschillende manieren worden gelokaliseerd. Bijvoorbeeld in de map "Extra" of in de map "Toepassingen" - "Organisator".

Stap 6

Selecteer de geheugenkaart in bestandsbeheer. Ga ernaar toe.

Stap 7

Open het menu Bestandsbeheer en selecteer "Geheugenkaartfuncties" - "Formatteren".

Stap 8

Antwoord ja op een aantal vragen. Selecteer het gewenste schijflabel.

Stap 9

Wacht tot het formatteren is voltooid. Installeer daarna de gewenste set applicaties op de geheugenkaart, zet er andere bestanden op die u met uw telefoon wilt bekijken of beluisteren. Gebruik hiervoor een datakabel, kaartlezer, Bluetooth en download ze bij onbeperkte toegang van internet. Overtreed geen auteursrechtwetten. Houd er rekening mee dat de telefoon ook een geheugenkaart nodig heeft om los te koppelen voordat deze wordt verwijderd.

Aanbevolen: