Hoe Een Lening Terugbetalen Via De Terminal?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lening Terugbetalen Via De Terminal?
Hoe Een Lening Terugbetalen Via De Terminal?

Video: Hoe Een Lening Terugbetalen Via De Terminal?

Video: Hoe Een Lening Terugbetalen Via De Terminal?
Video: Hoe Nederland gratis geld binnenharkt 2024, April
Anonim

Een van de functies van een zelfbedieningsbankterminal is de mogelijkheid om er een betaling mee te doen om kredietschulden af te lossen. Hierdoor staat u niet langer in een enorme rij bij de bank, veel tijd en moeite kwijt.

Hoe een lening terugbetalen via de terminal?
Hoe een lening terugbetalen via de terminal?

Het is nodig

  • - nummer van de leenrekening;
  • - de datum van totstandkoming van het contract;
  • - contant of bankkaart.

instructies:

Stap 1

Zoek bij het bankkantoor waar u de lening hebt afgesloten het nummer van uw leningrekening en de datum van de overeenkomst. Het rekeningnummer is altijd 20 cijfers lang. Deze gegevens heeft u nodig om de lening via de terminal te betalen, of u nu geld overmaakt van een bankpas of besluit contant te betalen.

Stap 2

Om contant te betalen, gaat u naar de terminal van uw bank en selecteert u op het scherm het menu-item "Betaling voor bankdiensten", en daarin - "Terugbetaling van de lening". Dan vraagt het systeem u om het leenrekeningnummer en de datum van de overeenkomst in te voeren. Na het opgeven van deze gegevens verschijnt alle informatie over uw lening op het scherm: rekeningnummer, totale schuld en het bedrag dat nodig is voor de betaling van de lopende maand.

Stap 3

Klik op de knop "Betalen" en het bedrag van de maandelijkse betaling wordt voor u weergegeven. Steek het geld in de rekeningacceptor, druk nogmaals op de knop "Betalen" en het geld wordt overgemaakt naar de bankrekening.

Stap 4

Als u een bedrag boven het gevraagde bedrag stort, zal de terminal het verschil niet aan u terugbetalen in de vorm van wisselgeld. Maar de volgende keer zal het te betalen bedrag lager zijn.

Stap 5

Bij het storten van geld vanaf een bankkaart volgt u dezelfde stappen, u steekt eerst een bankkaart in de terminal, en wanneer het systeem om een pincode vraagt om er geld van af te schrijven, voert u deze in. Wanneer het betalingsbedrag is gemarkeerd op het scherm, kunt u het vervangen door een ander bedrag door er eenvoudig een te verwijderen en een nieuwe in te voeren.

Stap 6

Om niet telkens het nummer van de leenrekening en de datum van de overeenkomst te hoeven bellen, koppelt u uw lening aan uw bankkaart. U kunt dit bij de bank doen of alleen door op "Link" te antwoorden wanneer het terminalsysteem u bij de eerste betaling een soortgelijke vraag stelt.

Stap 7

Bewaar alle bonnetjes die u van de betaalautomaat krijgt nadat de lening is afbetaald, totdat u de schuld volledig heeft afbetaald. Hiermee kunt u bewijzen dat het geld is overgemaakt in het geval van mogelijke storingen of problemen.

Aanbevolen: