Hoe Een Hoofdtelefoon Eenvoudig Met Een Draad Te Bevestigen

Hoe Een Hoofdtelefoon Eenvoudig Met Een Draad Te Bevestigen
Hoe Een Hoofdtelefoon Eenvoudig Met Een Draad Te Bevestigen

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Eenvoudig Met Een Draad Te Bevestigen

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Eenvoudig Met Een Draad Te Bevestigen
Video: Hoe hang je een lamp op aan het plafond? | Eigen Huis & Tuin helpt 2024, April
Anonim

Koptelefoons zijn een constante metgezel geworden voor muziekliefhebbers en mensen die alleen willen zijn met zichzelf in een luidruchtige menigte. Door constant gebruik en dagelijks gebruik verslechtert dit apparaat vrij snel. In de tussentijd constant een koptelefoon kopen is duidelijk. Als je er zelf achter kunt komen hoe gemakkelijk het is om de koptelefoon te repareren, dan zal het falen van dit apparaat niet zo'n onaangename gebeurtenis zijn. Voor reparaties is immers alleen kennis van de basis van elektrotechniek en handvaardigheid vereist.

hoe gemakkelijk het is om de koptelefoon te repareren
hoe gemakkelijk het is om de koptelefoon te repareren

Het meest voorkomende defect bij bedrade hoofdtelefoons is een kapotte verbindingskabel. Goedkope modellen gebruiken draden van lage kwaliteit die zelfs bij lichte rek breken. Dit probleem is gemakkelijk te herkennen. Wanneer je de draad in de luidsprekers schudt, zal het geluid periodiek verdwijnen en zal er een onaangenaam geritsel optreden. Het is heel eenvoudig om een kapotte kabel te repareren. Het is noodzakelijk om het afspelen van muziek in te schakelen en, de draad heen en weer te schudden, het breekpunt te identificeren. Met mechanische actie op dit punt zullen de grootste interferentie en externe geluiden optreden.

Als de kloof onbeduidend is, zal het een tijdje helpen om het breekpunt eenvoudig te isoleren. Soms kunnen dergelijke elementaire maatregelen de levensduur van de hoofdtelefoon aanzienlijk verlengen. Als de draad ernstig beschadigd is, moet u het beschadigde gedeelte afsnijden en de draden opnieuw aansluiten. Meestal is elke draad in de juiste kleur gekleurd. De moeilijkheid ontstaat hier in het feit dat de bedrading in de kabel erg dun is en in plaats van isolatie een diëlektrische vernis wordt gebruikt. In dit geval moet u deze vernis voorzichtig verwijderen en de schone draden in elkaar draaien. Daarnaast worden soms breukvaste draden aangetroffen. Deze draden zijn praktisch niet-draaiend en kunnen alleen worden aangesloten met een soldeerbout.

De volgende veelvoorkomende aandoening van een oortelefoon is schade aan de stekker of het gedeelte van de draad die rechtstreeks op deze stekker is aangesloten. Dergelijke schade kan worden verholpen door dit gebied direct na aanschaf van de hoofdtelefoon te isoleren. Als de hoofdtelefoon nog steeds kapot is, moet u de stekker vervangen door een werkende of de bestaande opnieuw solderen. Er zijn slechts drie draden in de bedrading van de mini-jackplug, en een daarvan is gebruikelijk. Het volstaat om de fabrieksisolatie voorzichtig te verwijderen, de nieuwe draden op dezelfde manier te solderen als de bestaande bedrading en het werkgebied te isoleren.

Daarnaast kan de koptelefoon nat worden. Als dit gebeurt, is er een kenmerkend gezoem en geritsel te horen in de luidsprekers. Voor reparatie volstaat het om de behuizing van elke oortelefoon voorzichtig te openen en bij kamertemperatuur te drogen. Meestal is dit voldoende, maar als het erg nat wordt, zullen dergelijke maatregelen niet langer helpen.

Soms verdwijnt het geluid door ophoping van vuil of oxidefilm op het oppervlak van de stekker. Ze voorkomen de doorgang van stroom en het geluid verdwijnt. In dit geval moet u het oppervlak van de plug zorgvuldig reinigen van vuil en oxide. En je moet begrijpen dat vervuiling onmerkbaar kan zijn.

Aanbevolen: