Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Pc Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Pc Aan Te Sluiten
Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Op Een Pc Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Bluetooth Headphones to PC 2024, April
Anonim

Op een computer die is uitgerust met een geluidskaart, kunt u niet alleen luidsprekers aansluiten, maar ook een koptelefoon. Als ze zijn uitgerust met een 3,5 mm-stekker, kunnen ze direct worden aangesloten, en als ze zijn uitgerust met een 6, 3 mm-stekker, kunnen ze via een adapter worden aangesloten.

Hoe een hoofdtelefoon op een pc aan te sluiten
Hoe een hoofdtelefoon op een pc aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Maak indien nodig een adapter om de 6, 3 mm-stekker op de 3,5 mm-jack aan te sluiten. Koop hiervoor een 6, 3 mm-aansluiting (noodzakelijk stereo) en knip de 3,5 mm-stereostekker van de onbruikbare hoofdtelefoon af (monauraal, van een microfoon, werkt niet). Verbind dezelfde pinnen van het stopcontact en steek de stekker in elkaar.

Stap 2

Koppel de luidsprekers (indien aanwezig) los van het lichtnet en haal ze vervolgens uit de groene aansluiting van de geluidskaart. Sluit in plaats daarvan een koptelefoon aan. Op een laptop is de aansluiting misschien niet groen, maar zilver, en ernaast kan een pictogram staan dat een koptelefoon symboliseert. Hetzelfde kan lijken op een oude geluidskaartsleuf voor een desktopcomputer. Als de laptop ingebouwde luidsprekers heeft, worden deze automatisch uitgeschakeld nadat de hoofdtelefoon is aangesloten.

Stap 3

Het is onhandig om de stekkers aan te sluiten op het stopcontact aan de achterkant van de machine. Als de behuizing is uitgerust met stopcontacten aan de voorkant, open deze dan (wanneer de machine spanningsloos is), zoek de rode en groene pluggen erin, steek de snoeren ermee door de gleuf in het achterpaneel en sluit ze vervolgens aan op de sound kaartsockets die dezelfde kleuren hebben (niet door elkaar halen) … Vervolgens kunt u een koptelefoon aansluiten op de groene aansluiting aan de voorzijde.

Stap 4

Als een monitor met luidsprekers op de computer is aangesloten in plaats van aparte luidsprekers, zoek dan een hoofdtelefoonaansluiting op het voor- of zijpaneel. Sluit er een koptelefoon op aan. De ingebouwde luidsprekers van de monitor worden dan automatisch uitgeschakeld. Soortgelijke stopcontacten zijn te vinden op sommige actieve luidsprekers, maar veel minder vaak. Met deze aansluiting kunt u het volume niet alleen regelen met een computermixer, maar ook met een regelaar op de monitor of luidsprekers.

Stap 5

Zet in alle gevallen het volume niet te hoog - dit is schadelijk voor uw gehoor. U kunt zich laten leiden door het volgende criterium: het volume is normaal als u, ondanks het feit dat er muziek wordt afgespeeld via de koptelefoon die u draagt, toch duidelijk spraak kunt horen afkomstig van een rustig klinkende ontvanger of tv op drie meter afstand.

Aanbevolen: