Welke Hoofdtelefoon Te Kiezen Voor De Speler

Inhoudsopgave:

Welke Hoofdtelefoon Te Kiezen Voor De Speler
Welke Hoofdtelefoon Te Kiezen Voor De Speler

Video: Welke Hoofdtelefoon Te Kiezen Voor De Speler

Video: Welke Hoofdtelefoon Te Kiezen Voor De Speler
Video: Welke soort spaarrekening kiezen? 2024, April
Anonim

Moderne hoofdtelefoons zijn niet alleen een middel om naar muziek te luisteren, maar ook een stijlvol attribuut waarmee een persoon zich kan onderscheiden van de rest. Het is de moeite waard om uit te zoeken welke hoofdtelefoon de juiste is voor de speler.

Welke hoofdtelefoon te kiezen voor de speler
Welke hoofdtelefoon te kiezen voor de speler

Hoofdtelefoonvorm

Er zijn drie hoofdtypen koptelefoons op de markt, dit zijn in-ear, on-ear en monitor-type koptelefoons. Het eerste type is het meest populair en wijdverbreid. Dit komt door hun relatieve goedkoopheid, kleinheid en gebruiksgemak. Maar ze worden gekenmerkt door nadelen als overmatige druk op het trommelvlies, isolatie van de geluiden van de externe omgeving en de snelle slijtage van de koptelefoon zelf. U kunt geen in-ear-koptelefoons kiezen met lage kosten (hun prijs kan 50 roebel zijn), anders zal de eigenaar geen plezier beleven aan het geluid.

On-ear koptelefoons zijn comfortabeler en onschadelijk voor de oren. Dit komt in de eerste plaats door de grotere afmeting van het membraan, waardoor het geluid beter wordt. Ook is deze hoofdtelefoon beter bestand tegen slijtage en door het ontwerp zelf kun je de geluiden van de omgeving gedeeltelijk horen, waardoor het geluid van de hoofdtelefoon zelf schoner wordt. Hun kosten kunnen echter aanzienlijk hoger zijn dan de prijs van de inzetstukken.

Koptelefoons met te lange kabels moeten worden vermeden. Als het te lang duurt, heeft dit invloed op het volume en de kwaliteit van het geluid. De optimale lengte is van 1, 2 tot 1, 5 meter.

Het minst voorkomende monitortype hoofdtelefoon. Ze hebben een verbeterde geluidskwaliteit. Hun prijs is veel hoger dan die van de eerste twee soorten koptelefoons; ze zijn gewild bij mensen in de muziekberoepen of muziekliefhebbers met geld.

Specificaties:

Elke koptelefoon, ongeacht hun vorm, heeft bepaalde parameters. De eerste is hun frequentierespons. Het wordt gemeten in hertz en kilohertz (respectievelijk Hz en kHz). Koptelefoons van gemiddelde kwaliteit produceren geluid in het frequentiebereik van 20 tot 20.000 kHz. Hoe hoger deze parameter, hoe hoger de tonen die ze zullen spelen (bijvoorbeeld het geluid van een viool). Hoe lager de frequentielimiet, hoe meer bas het geluid van de hoofdtelefoon zal zijn.

De meest geciteerde parameter van koptelefoons is hun gevoeligheid. Hoe hoger het is, hoe harder het geluid zal zijn. Je moet het volume echter niet misbruiken, omdat het erg schadelijk is voor de gezondheid van de oren. De optimale gevoeligheid zal 100 dB of iets hoger zijn.

Een nogal controversiële parameter is weerstand, gemeten in Ohm. Het is gerelateerd aan de gevoeligheidsparameter. Hoe hoger de hoofdtelefoonimpedantie, hoe stiller het geluid zal zijn en omgekeerd. Het kopen van een hoofdtelefoon met hoge impedantie kan echter het hoge vermogen en het volume van de speler compenseren, en vice versa - hoe stiller de speler is, des te nauwkeuriger moet hij naar de hoofdtelefoon met lage impedantie kijken.

Let bij het kiezen van een koptelefoon op de kwaliteit van de kabelwikkeling. Hoe dikker het is, hoe hoger hun slijtvastheid. Sommige oordopjes hebben een rubberen omhulsel van stof.

De koptelefoons zelf hebben hun eigen maximale vermogen, dat ze klaar staan om van de speler te ontvangen. Hun uitgangsvermogen moet overeenkomen met of iets lager zijn dan het vermogen van de speler. Anders zal het sneller ontladen.

Een merk hoofdtelefoon selecteren

Er is zeer zware concurrentie tussen de fabrikanten van deze apparaten. U moet een koptelefoon kiezen van bekende merken als Philips, Panasonic, AKG, Audio-Technica, Beyerdynamic, Koss, Sennheiser, Sony, Pioneer, Technics, GRADO. De meest betaalbare prijzen zijn Philips, Koss en Sony.

Aanbevolen: