Trillingen Op Een Joystick Controleren

Inhoudsopgave:

Trillingen Op Een Joystick Controleren
Trillingen Op Een Joystick Controleren

Video: Trillingen Op Een Joystick Controleren

Video: Trillingen Op Een Joystick Controleren
Video: HOW TO ENABLE VIBRATION ON GAMEPAD: 2017 2024, April
Anonim

De gamepad is op zichzelf veel handiger om te gamen dan een toetsenbord en muis: de geverifieerde vorm, de aanwezigheid van analoge sticks en inherente trillingen maken het het meest populaire game-apparaat. De vibratiemodus (of, zoals het ook wordt genoemd, "feedback") van de controller werkt echter niet altijd stabiel en vereist vaak debuggen.

Trillingen op een joystick controleren
Trillingen op een joystick controleren

Het is nodig

  • -Installatie schijf;
  • -Toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Start een spel dat joystickbesturing ondersteunt. Controleer in de "Opties" of de vibratiemodus is ingeschakeld en doorloop een of twee niveaus. Feedback is meestal een reactie op gebeurtenissen in het spel: een personage dat schade oploopt, een explosie krijgt, een filmpje maakt of naar de zijlijn gaat. Als gedurende 10-15 minuten spelen de gamepad niet in je handen schudt, is er hoogstwaarschijnlijk iets mis.

Stap 2

Zoek de knop "vibratie". In de regel bevindt het zich op het voorpaneel, in de buurt van "modus". Wanneer u op een toets drukt, trilt de joystick - dit bevestigt de technische bruikbaarheid van het apparaat. Houd er rekening mee dat deze toets deactiveert, wat respectievelijk betekent dat de mogelijkheid van de functie wordt uitgeschakeld of ingeschakeld.

Stap 3

Installeer de stuurprogramma's. U vindt ze op de officiële website van de fabrikant of op de bijgevoegde installatieschijf. Het standaardpakket bevat niet alleen registerbestanden, maar ook verschillende programma's voor het kalibreren en debuggen van het apparaat. Zo is voor de Logitech Rumblepad 2 zowel een kalibratieprogramma als een joysticktest geïnstalleerd. Daarin roep je, door op verschillende toetsen te drukken, combinaties van geluiden en bijbehorende feedbacksignalen op - nadat je alle mogelijke opties hebt geprobeerd, zorg je ervoor dat de vibratie absoluut goed werkt.

Stap 4

Controleer of je controller compatibel is met deze game. Je kunt gaming-apparaten conventioneel in twee generaties verdelen - oud en nieuw. Uiterlijk mag de joystick op geen enkele manier verschillen van een vergelijkbaar model, maar in feite zal hij werken volgens een heel ander algoritme. Het maakt niet uit voor oudere games, maar nieuwere producten hebben ernstige compatibiliteitsproblemen, vooral met trillingen. Daarom, zelfs als de gamepad absoluut bruikbaar is, kan deze gewoon verouderd raken. Nieuwe modellen worden geleverd met een "For Windows"-label op de verpakking.

Aanbevolen: