Hoe Het Klembord Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Klembord Te Bekijken
Hoe Het Klembord Te Bekijken

Video: Hoe Het Klembord Te Bekijken

Video: Hoe Het Klembord Te Bekijken
Video: How to access Clipboard History on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Op het Windows-besturingssysteem gebruik je vaak het klembord, hoogstwaarschijnlijk heb je er niet over nagedacht. Het klembord is een bepaald deel van het RAM-geheugen dat door het systeem wordt toegewezen voor het opslaan van informatie (foto's, video's, afbeeldingen). Simpel gezegd, elk stukje tekst, afbeelding of bestand dat u kopieert, wordt op het klembord geplaatst om het systeem gebruiksvriendelijker te maken. Het klembord kan zowel via het systeem als via speciale programma's worden bekeken.

Hoe het klembord te bekijken
Hoe het klembord te bekijken

Het is nodig

Bekijk de inhoud van het klembord

instructies:

Stap 1

Onder alle gebruikers van het Windows-besturingssysteem zullen er zeker mensen zijn die het klembord beschouwen als een onzichtbaar deel van het geheugen dat ontoegankelijk is voor weergave door een gewone gebruiker. In feite kan de inhoud van het klembord op elk moment worden bekeken, voer gewoon het bestand clipbrd.exe uit, dat zich bevindt op: C: / WINDOWS / system32.

Stap 2

Kopieer een willekeurig stukje tekst om het klembord te controleren. Start het klembord. In het venster "Exchange-map" dat wordt geopend, ziet u de gekopieerde tekst. Als u een afbeelding of een ander bestand kopieert, dan staat dit bestand in deze map. Het klembord wissen gaat als volgt: voer het bestand clipbrd.exe uit en klik op het menu "Bewerken" en vervolgens op het item "Verwijderen". Op het verzoek om het bestand te verwijderen, beantwoordt u positief door op de knop "Ja" te klikken.

Stap 3

Wanneer u met het klembord werkt, kunt u constant de volgende sneltoetsen gebruiken:

- Ctrl + C - kopiëren (kopiëren);

- Ctrl + X - knippen (knippen);

- Ctrl + V - Plakken.

Stap 4

Clipboard-tracking kan worden geleverd door programma's zoals Microsoft Word en Punto Switcher. Met MS Word kunt u alle inhoud van het klembord opslaan, dat wordt gebruikt bij het werken met deze editor. Punto Switcher stelt u in staat om de inhoud van het klembord op te slaan in een bestand dat u op elk moment kunt raadplegen. Gisteren vond u bijvoorbeeld een interessante bron op internet en kopieerde u de link, maar vergat u deze op te slaan. En Punto Switcher slaat alles op dat naar het klembord is gekopieerd. Daarom staat de link die u bent vergeten in het programmabestand.

Aanbevolen: