Hoe Kies Je Een Goede DSLR-camera?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede DSLR-camera?
Hoe Kies Je Een Goede DSLR-camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goede DSLR-camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goede DSLR-camera?
Video: ULTIMATE 2021 Camera Buying Guide! 2024, April
Anonim

Er zijn tegenwoordig veel modellen digitale SLR-camera's op de markt. Het is vrij moeilijk voor een gewone koper die slecht thuis is in de technische kenmerken van fotografische apparatuur om te beslissen en de optie te kiezen van een spiegelreflexcamera die geschikt is voor hem.

Hoe kies je een goede DSLR-camera?
Hoe kies je een goede DSLR-camera?

instructies:

Stap 1

Bepaal het bedrag dat u bereid bent te besteden aan de aanschaf van een DSLR. Het is voor een beginnende amateurfotograaf niet aan te raden om te dure camera-apparatuur aan te schaffen, aangezien hij nog steeds niet in staat zal zijn om de meeste functionaliteit te gebruiken. Een persoon die serieus bezig is met fotografie, moet letten op professionele modellen die vanaf $ 1.500 kosten.

Stap 2

Evalueer de modellen camera's van de door u gekozen prijscategorie op hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn. Normaal gesproken zijn spiegelreflexcamera's zwaar en kunnen ze behoorlijk omvangrijk zijn. Zorg ervoor dat u het model dat u leuk vindt in actie probeert. Loop met je camera over de beursvloer en maak wat foto's. Let goed op hoe je je voelt: voelt de camera te zwaar voor je, ligt hij lekker in de hand.

Stap 3

Besteed aandacht aan technische parameters als resolutie, grootte en gevoeligheid van de matrix. Resolutie, uitgedrukt in megapixels, is het aantal cellen waaruit een matrix bestaat. Hoe hoger, hoe beter de kwaliteit van de resulterende afbeeldingen. De grootte van de matrix bepaalt hoeveel licht hij kan waarnemen. Hoe groter de matrix, hoe minder "ruis" er in de foto zit. Dankzij de hoge gevoeligheid voor licht kunt u foto's van hoge kwaliteit maken bij weinig licht.

Stap 4

Ontdek de lenzen van verschillende cameramodellen. De helderheid, scherpte en afwezigheid van vervormingen in het fotobeeld zijn afhankelijk van de lens. Moderne spiegelreflexcamera's zijn uitgerust met groothoek- of telelenzen. De groothoeklens is veelzijdig inzetbaar en geschikt voor zowel binnen- als landschapsfotografie. Lange lenzen worden het best gebruikt voor het fotograferen van onderwerpen op afstand. Houd er rekening mee dat een extra lens apart kan worden gekocht voor de meeste moderne DSLR's.

Aanbevolen: