Hoe Kies Je Een Goede Camera?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Camera?
Hoe Kies Je Een Goede Camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Camera?
Video: De twee belangrijkste overwegingen als je een nieuwe camera gaat kopen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat staat elke fotograaf voor een serieuze taak: de keuze van een camera. Het is niet eenvoudig om het te maken, omdat er veel voorstellen zijn. In veel opzichten bepaalt de keuze voor een goede camera het doel waarvoor het toestel wordt aangeschaft.

Hoe kies je een goede camera?
Hoe kies je een goede camera?

Noodzakelijk

camera's

instructies:

Stap 1

De hoofdindeling van camera's vindt plaats naar het type beeldfixatie: film en digitale camera's. Natuurlijk zijn de marktleiders digitale camera's: in al hun parameters overtreffen ze filmcamera's.

Stap 2

Om het gemakkelijker te maken om erachter te komen welke camera de beste optie is, zou het leuk zijn om te onthouden dat een camera twee belangrijke elementen heeft die een belangrijke impact hebben op de beeldkwaliteit. Dit is een matrix en een lens.

Stap 3

Wat betreft de lens, deze kan verwisselbaar zijn (voor hybride of spiegelreflexcamera's) en niet-vervangbaar (voor compacte apparaten). Na de eerste optie te hebben gekozen (dergelijke lenzen worden in de volksmond "fixes" genoemd), kan de fotograaf de optische eigenschappen van zijn camera corrigeren. Camera's met vaste lenzen - zooms - zijn goedkoper.

Stap 4

Bovendien kunnen niet-verwisselbare en verwisselbare lenzen variabele of vaste brandpuntsafstanden hebben. Extra mogelijkheden van de camera zijn niet alleen van invloed op de kosten van het apparaat, maar ook op de kwaliteit van het resulterende beeld.

Stap 5

Met een matrix is alles eenvoudiger. Hier geldt: hoe groter de fysieke afmetingen van het lichtgevoelige element van de matrix, hoe beter de beeldkwaliteit. Bovendien heeft de matrix twee belangrijke parameters: grootte (in populaire cameramodellen varieert deze van 1 / 1.8 tot 1 / 3.2 inch) en resolutie (gemeten in megapixels).

Stap 6

Een extra parameter is de aanwezigheid van een beeldstabilisator (bestrijdt het "chatter"-effect veroorzaakt door handbewegingen). Er zijn twee opties voor beeldstabilisatie: optisch (de lens heeft sensoren die de beweging van het stabiliserende element regelen) en antishake (in dit geval fungeert de matrix zelf als een beweegbaar element).

Stap 7

Daarnaast zijn alle digitale camera's onder te verdelen in drie klassen: compact, spiegelreflex en hybride. Een onderscheidend kenmerk van spiegelreflexcamera's is dat waarneming plaatsvindt met behulp van een optische zoeker, die een spiegel in zijn ontwerp heeft. Dit soort camera's zijn groot en duur.

Stap 8

Compactcamera's zijn uitgerust met niet-verwisselbare lenzen. Camera's van deze klasse zijn gericht op kieskeurige kopers, in de regel zijn dit beginnende amateurfotografen. Dergelijke camera's zijn in beeldkwaliteit inferieur aan spiegelreflexcamera's.

Stap 9

Hybride camera's erven verwisselbare optica en een grote sensor van DSLR's, evenals een breed scala aan opties. Van compactcamera's namen "hybriden" de mogelijkheid over om op het display of met behulp van een elektronische zoeker te zien. Camera's van deze groep onderscheiden zich door hun kleine afmetingen en hoge beeldkwaliteit.

Aanbevolen: