Hoe Grafische Tablets Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Grafische Tablets Te Kiezen
Hoe Grafische Tablets Te Kiezen

Video: Hoe Grafische Tablets Te Kiezen

Video: Hoe Grafische Tablets Te Kiezen
Video: Een tekentablet kopen! Welke kan ik het 'beste' kiezen? 2024, Mei
Anonim

We herinneren ons waarschijnlijk allemaal dergelijke schermen in een plastic behuizing met twee handvatten uit de Sovjettijd. En binnenin zit een magnetisch poeder. Je draait de pennen en tekent. En dan schud je het scherm en is alles schoon. Dit is een soort overgrootvader van moderne tekentabletten. En grafische tablets zijn weer een stap op weg naar uitmuntendheid.

Wetenschappelijk gezien is een grafisch tablet een apparaat waarmee u met de hand gemaakte afbeeldingen op een computer kunt invoeren. Om een tablet te kiezen, moet je weten wat het zijn en hoe ze zijn gerangschikt.

Grafische tablets - een stap naar uitmuntendheid
Grafische tablets - een stap naar uitmuntendheid

instructies:

Stap 1

Er zijn twee technologieën waarmee grafische tablets werken: elektromagnetisch en elektrostatisch. In het eerste geval zijn de tabletten in staat om elektromagnetische golven te ontvangen die door de pen worden uitgezonden. In het tweede geval registreren de tabletten fluctuaties in de potentiaal onder de pen. Er zijn ook relatief recent ontwikkelde tablets die werken volgens het principe van elektromagnetische resonantie.

Stap 2

Het belangrijkste toepassingsgebied van tablets is computerontwerp. De meeste texturen van computerpersonages worden nu met tablets getekend. Beginnende ontwerpers moeten letten op een aantal kenmerken, zoals de grootte van het werkgebied; resolutie van de tablet; de mate van gevoeligheid voor het drukken met de pen; de aanwezigheid van extra knoppen en een manier om de pen van stroom te voorzien.

Stap 3

Laten we aandacht besteden aan de fabrikanten die aandacht verdienen. Er zijn er twee: Wacom en Genius. Wacom-tablets worden erkend als de leider in de productie van tablets en zijn geschikt voor alle gelegenheden. Bamboo wordt eerder gepresenteerd als een businessmodel. Cintiqs zijn duur en meer geschikt voor professionele ontwerpers. En Intuos3 en Bamboo Fun bieden veel waar voor hun geld en zijn perfect voor casual ontwerpers en kunstenaars. Genius-tablets zijn voornamelijk geprijsd. Ze zijn echter niet zwak in kwaliteit, toegeven aan de beste vertegenwoordigers van Wacom, maar overtreffen de modellen van hetzelfde bedrijf voor beginners. Het enige merkbare nadeel van Genius-tablets is het ongemak bij het hanteren van de pen, die niet wordt gevoed door de tablet zelf, maar door batterijen en die periodiek moet worden vervangen.

Aanbevolen: