Hoe Kies Je Een Goede Grafische Tablet?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Grafische Tablet?
Hoe Kies Je Een Goede Grafische Tablet?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Grafische Tablet?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Grafische Tablet?
Video: Een tekentablet kopen! Welke kan ik het 'beste' kiezen? 2024, Mei
Anonim

Voor een professionele kunstenaar is het belangrijkste gereedschap altijd een canvas en een penseel geweest. Vandaag zijn ze vervangen door een grafisch tablet. Het kiezen van de beste is echter geen gemakkelijke taak.

Hoe kies je een goede grafische tablet?
Hoe kies je een goede grafische tablet?

Doel

Eerst moet u begrijpen voor welk doel de tablet wordt gekocht. Wordt schilderen je hobby of wordt het je belangrijkste bron van inkomsten. De materiële kwestie is net zo belangrijk, aangezien een goede professionele tablet je enkele tienduizenden roebels kost, en een amateur - vijf tot tienduizend. Vergeet het vaardigheidsniveau niet, anders bestaat het risico dat u niets in het apparaat begrijpt of het zelfs verpest. De hoeveelheid gebruik zal ook van invloed zijn op de keuze.

Belangrijkste kenmerken

Tabletten verschillen in grootte. Net als bij kleding zijn er categorieën S, M, L (in oplopende volgorde). De prijs gaat ook omhoog. De meeste mensen kiezen voor de kleine of middelgrote tablet, omdat deze optimaal aan de behoeften van de meeste artiesten voldoet. Een extra grote tablet is gewoon niet nodig (tenzij je uitstrijkje ongelooflijk vegen is).

De gevoeligheid van de pen varieert ook van tablet tot tablet. Als een echte borstel reageert het op de hellingshoek, druk, zodat de slag altijd anders zal zijn.

De resolutie van de tablet bepaalt de nauwkeurigheid van de aanraking, wat belangrijk is voor een goede tekening.

Tablets verschillen ook in de manier waarop ze op een computer zijn aangesloten (in de meeste gevallen is dit een USB-poort).

Dit zijn de basiskenmerken van elke tablet.

extra kenmerken

Van niet gering belang is de kwaliteit van de bijlagen, die (op zijn best) na een jaar actief werken worden gewist. Het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan de mogelijkheid om onder de linkerhand te veranderen, wat voor veel mensen belangrijk is. De aanwezigheid van "sneltoetsen" bespaart u tijd en moeite.

Een van de belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een tablet, is het controleren van de positioneringsnauwkeurigheid van de pen. Pak een liniaal, plaats deze op je tablet en teken meerdere lijnen onder verschillende hoeken. Een horizontale lijn, een verticale lijn en zelfs een lijn onder een hoek van 45 graden zullen recht zijn, maar die ertussenin gaan vaak in kleine stapjes. Deze stappen zijn merkbaar tijdens het tekenen, ze interfereren merkbaar wanneer u een exacte lijn moet tekenen. Dus geld besparen kan in dit geval een grote teleurstelling zijn, vooral als je je brood verdient met een tablet, en elke lekke band kost je een contract.

Als je een tablet nodig hebt voor professioneel werk, kies dan voor Wacom, de professionals garanderen hun kwaliteit. Aiptek- en Genius-tablets zijn veel goedkoper dan Wacom, maar achter de lage prijs gaan goedkope materialen en een slechtere tekenkwaliteit schuil. Een van de nadelen van deze tablets is de batterij in de pen. Het maakt de pen zwaarder, de hand wordt er moe van, hij moet regelmatig vervangen worden. Het tweede probleem is de drukgevoeligheid.

Als je gewoon af en toe tekent, of een cadeau voor je kind koopt, dan komt de Genius-tablet goed van pas, want de tablets van dit bedrijf zijn ongeveer 2 keer goedkoper dan Wacom. Voor schetsen en schetsen is dit voldoende.

Laat u dus leiden door uw behoeften en het advies van de professionals. Alleen in dit geval zal tekenen je echt plezier geven.

Aanbevolen: