Hoe Het Ip Van De Switch Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip Van De Switch Te Achterhalen?
Hoe Het Ip Van De Switch Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Ip Van De Switch Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Ip Van De Switch Te Achterhalen?
Video: How to Networks: Find IP-Address of Switch 2024, Mei
Anonim

Het IP, dat correct het Internet Protocol Address wordt genoemd, is het netwerkadres van een bepaald knooppunt op internet. Om het nummer van de IP-switch te achterhalen, kunt u verschillende methoden van verschillende mate van complexiteit gebruiken.

Hoe het ip van de switch te achterhalen?
Hoe het ip van de switch te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de instructies voor de schakelaar die door de fabrikant is bevestigd, het gedeelte met de snelstartgids in detail bestuderen, omdat het vaak de nodige informatie over het apparaat bevat. De installatieschijf, die meestal aan het apparaat is bevestigd, kan ook helpen.

Stap 2

Soms kan deze methode echter niet worden toegepast: het apparaat is niet nieuw, er is geen schijf en instructies, het bevat typefouten, enz. Kijk dan naar het IP van de switch in de instellingen van de computer waarop het apparaat is aangesloten. Selecteer in het hoofdmenu (de "Start"-knop, die zich in de linkerbenedenhoek van de monitor bevindt), het gedeelte "Instellingen", ga vervolgens naar "Netwerkverbindingen" en vervolgens naar het gedeelte "Local Area Connection".

Stap 3

Klik dan met de rechtermuisknop op dit icoon en ga naar de subsectie "Eigenschappen". Daarin moet u het item "Internet Protocol TCP / IP" selecteren en vervolgens opnieuw op "Eigenschappen" klikken. Het venster met de naam "Default gateway" bevat informatie over het vereiste IP-adres van het apparaat.

Stap 4

U kunt een andere methode gebruiken - arbeidsintensiever. Het gebruik ervan is gebaseerd op het feit dat in deze apparaten in de regel de DHCP-server in eerste instantie is ingeschakeld. Dit maakt het mogelijk om de netwerkadapters van computers in het lokale netwerk automatisch te configureren. Daarom, als de initiële instellingen in de switch niet zijn gewijzigd door de beheerder en zijn ingesteld op "standaard", zouden de netwerkadapters van computers in de automatische modus alle instellingen moeten ontvangen, inclusief het IP-adres.

Stap 5

Om deze instellingen te zien, kijk op het tabblad "support", dat zich in de eigenschappen van de adapter bevindt. Nadat u het tabblad hebt geopend, ziet u een venster met informatie, waaronder gegevens over het IP-adres van de standaardgateway. Het opgegeven IP-adres is het adres van de switch.

Stap 6

Als de vorige methoden om de een of andere reden niet hebben geholpen, kunt u bovendien het IP-adres van de switch bepalen door de selectiemethode, aangezien het aantal gebruikte interne adressen van switches in de regel vrij beperkt is. De meest gebruikte adressen worden hier vermeld: * 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.0.254, 192.168.1.254; * 10.0.0.1, 10.0.0.254; * 172.16.0.1, 172.16.1.1, 172.16.0.254, 172.16.1.254.

Aanbevolen: