Wat Te Doen Als Het E-book Is Bevroren?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het E-book Is Bevroren?
Wat Te Doen Als Het E-book Is Bevroren?

Video: Wat Te Doen Als Het E-book Is Bevroren?

Video: Wat Te Doen Als Het E-book Is Bevroren?
Video: How can I find and access e-books? 2024, Mei
Anonim

E-books zijn handige apparaten die honderdduizenden boeken kunnen opslaan. Soms, zoals elk hightech "speelgoed", beginnen ze te rotzooien. Waarom doen ze dit en hoe kunnen ze dit oplossen?

Wat te doen als het e-book is bevroren?
Wat te doen als het e-book is bevroren?

Waarom het boek kan bevriezen

Storingen in de werking van e-books kunnen worden veroorzaakt door een onjuiste softwarebediening, defecte moederbordelementen, vloeistof- of stofdeeltjes die in de behuizing terechtkomen of een banale val. Soms kan het lang duren voordat e-books beschadigde bestanden of bestanden met een onbekende extensie openen. Neem contact op met het servicecentrum als er regelmatig bevriezingen optreden.

Als het boek langzamer begint te werken nadat u het hebt laten vallen, moet u het onmiddellijk meenemen voor diagnose. Hier is het oorzakelijk verband vrij duidelijk, hoogstwaarschijnlijk heeft het apparaat mechanische schade opgelopen.

Als het apparaat na herhaalde harde herstarts grillig blijft, vastloopt en vertraagt, neem dan contact op met het servicecentrum. Misschien heeft het e-book een simpele reiniging of vervanging van sommige onderdelen nodig.

Wat moeten we doen

Als het boek zonder duidelijke reden vastloopt, kun je proberen het zelf op te lossen. Probeer eerst een zachte reset door op de Reset-toets te drukken. Deze sleutel is beschikbaar op elk mobiel apparaat (tablet, smartphone, e-book). Deze knop bevindt zich in de buurt van de aansluitingen aan de boven- of onderkant van het product. Op sommige modellen bevindt de Reset-knop zich mogelijk onder de achterklep. Als er binnen enkele seconden na het indrukken van deze knop niets gebeurt, heeft het scherm op geen enkele manier gereageerd op uw acties, verwijder dan de achterklep en verwijder de batterij gedurende vijftien tot twintig seconden. Plaats het dan terug op zijn plaats en probeer het boek aan te zetten. Vaker wel dan niet, helpt deze methode om de bevriezing het hoofd te bieden. Als het probleem zich echter van tijd tot tijd blijft voordoen nadat het apparaat opnieuw is opgestart, is het beter om het boek naar een servicecentrum te brengen.

Start uw apparaat niet te vaak opnieuw op. Het doet hem geen goed.

Soms is een zachte reset niet voldoende, in welk geval u een "harde" procedure moet gebruiken. Dit complex van maatregelen leidt tot het verdwijnen van alle gegevens uit het geheugen van het apparaat, zodat uw favoriete boeken opnieuw op internet moeten worden gezocht en gekocht. Het punt van een harde reboot is om het apparaat te formatteren en terug te zetten naar de standaardinstellingen en instellingen. Om deze procedure te starten, moet u op een specifieke toetsencombinatie drukken. Deze combinatie is afhankelijk van het specifieke model. Meestal wordt de vereiste toetsencombinatie aangegeven in de instructies of op de website van de fabrikant.

Aanbevolen: