Wat Te Doen Als Je Het Wachtwoord Van Je Wifi-router Bent Vergeten

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Je Het Wachtwoord Van Je Wifi-router Bent Vergeten
Wat Te Doen Als Je Het Wachtwoord Van Je Wifi-router Bent Vergeten

Video: Wat Te Doen Als Je Het Wachtwoord Van Je Wifi-router Bent Vergeten

Video: Wat Te Doen Als Je Het Wachtwoord Van Je Wifi-router Bent Vergeten
Video: wifi wachtwoord achterhalen 2024, April
Anonim

Er zijn situaties waarin u een apparaat moet verbinden met uw wifi-router, maar u het wachtwoord niet meer weet. Maar dit is geen probleem, want er zijn verschillende manieren om je wachtwoord te herstellen.

Wat te doen als je het wachtwoord van je wifi-router bent vergeten
Wat te doen als je het wachtwoord van je wifi-router bent vergeten

Via Wireless Operations Center

Deze methode is de gemakkelijkste en handigste. Eerst moet u naar het Configuratiescherm gaan en het "Netwerkcentrum" openen en vervolgens in de linkerzijbalk "Draadloze netwerken beheren" selecteren. Daar vind je de naam van je wifi-router, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. In dit venster moet u het item "Beveiliging" vinden en het vakje "Ingevoerde tekens weergeven" aanvinken. Dat is alles. Het wachtwoord is te zien in de regel hierboven.

Als u het item "Wireless Networks Control Center" niet hebt gevonden, moet u op "Verbinden" klikken in het meldingenpaneel, waarna een lijst met netwerken wordt geopend. Als u het wachtwoord op deze manier niet kunt herstellen, bijvoorbeeld omdat u het vakje niet kunt aanvinken of omdat het verborgen wachtwoord gewoon niet wordt weergegeven, moet u een andere methode proberen.

Optie voor gevorderde gebruikers

Deze methode is meer geschikt voor gevorderde computergebruikers, omdat het iets gecompliceerder is. Om het wifi-wachtwoord te onthouden, moet u verbinding maken met de routerinterface. Hiervoor moet je de router met een netwerkkabel op de computer aansluiten. De kabel wordt meegeleverd met de router. Open vervolgens een browser en voer in de adresbalk het netwerkadres van de router in. Meestal is het adres 192.168.1.1 of 192.168.0.1. Vervolgens moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om toegang te krijgen tot het systeem. Meestal is de gebruikersnaam admin en het wachtwoord admin. Soms kan het wachtwoord 1234 zijn. Als u niet kunt invoeren, moet u de instructies voor de router lezen, alles wordt daar in detail beschreven.

Nadat u de interface hebt geopend, moet u de sectie vinden die verantwoordelijk is voor wifi-beveiliging. Het wordt meestal "Beveiliging" of "Draadloze beveiliging" genoemd. De itembeveiliging bevindt zich in het gedeelte met betrekking tot wifi. Op dit punt moet u het vakje met de naam "Toon netwerksleutel" of "Ontmaskeren" aanvinken. Daarna zal de router u de sleutel laten zien.

Wachtwoordherstel via een speciaal programma

Er is zo'n gratis programma WirelessKeyView. Het vereist geen installatie. Het moet namens de beheerder worden gedownload en geopend. Het principe van zijn werking is dat het alle opgeslagen wachtwoorden in het systeem toont. Een van deze wachtwoorden is het wachtwoord voor uw router.

Als geen van de methoden heeft geholpen, moet u de routerinstellingen volledig opnieuw instellen. Daarna kun je het opnieuw instellen en een nieuw wachtwoord kiezen. Houd er echter rekening mee dat u na het resetten van de instellingen niet alleen het wachtwoord opnieuw moet invoeren, maar ook de parameters voor verbinding met internet, de naam van het netwerk.

Aanbevolen: