Satelliettuners Flashen

Inhoudsopgave:

Satelliettuners Flashen
Satelliettuners Flashen

Video: Satelliettuners Flashen

Video: Satelliettuners Flashen
Video: ПРОШИВКА В РУЧНУЮ СТАРОГО ТЮНЕРА ПОСЛЕ КОДИРОВАНИЯ 2021. ПОЛНЫЙ ПРОЦЕСС. 2024, Mei
Anonim

Tuner-firmware wordt begrepen als het proces van het installeren van het coderingsemulatorprogramma en andere add-ons daarin, die bijdragen aan het betere werk ervan. Het dient om de lijst met ontvangen satelliet-tv-zenders te vergroten door er gecodeerde zenders aan toe te voegen. Tijdens de firmware worden de emulatorprogramma's, instellingen en installaties van het satelliet-tv-systeem bovendien toegevoegd aan de hoofdsoftware.

Satelliettuners flashen
Satelliettuners flashen

Het is nodig

RS-232-kabel, bootloader-programma, firmwarebestand

instructies:

Stap 1

Controleer in het menu van de satellietontvanger het merk van de processor waarop deze is gemaakt. Ga hiervoor naar het gedeelte "systeeminformatie" in het tunermenu (de naam hangt af van het model van de satelliettuner). U kunt dit ook doen door de satelliettuner te openen en naar de processorlabels te kijken, maar daarna vervalt de productgarantie.

Stap 2

Download de benodigde software (programma en firmware). Zoek hiervoor in een internetzoekmachine of op de website van de tunerfabrikant de nieuwste firmware en bootloader. Dit programma helpt bij het downloaden van de firmware naar de satelliettuner en vice versa van de ontvanger naar de computer om de gegevens op te slaan. De nieuwe firmware in zijn naam vermeldt het merk van de satellietprocessor. U moet goed kijken naar de etikettering van het programma en 100% samenvallen met de naam van de ontvanger, anders kunt u het apparaat beschadigen. Voer daarom in de zoekmachine het merk van de processor van de satelliettuner in.

Stap 3

Koppel de satellietontvanger los van het lichtnet (van een 220 V-stopcontact), anders kan deze beschadigd raken bij aansluiting op een computer of de computer zelf. Neem een nulmodemkabel en sluit deze aan op de COM (RS-232) poorten van je computer en ontvanger.

Stap 4

Voer het programma uit om de satelliettuner te flashen. Stel de gewenste COM-poort in (brute force). Laad het firmwarebestand in het programma. Druk op de startknop.

Stap 5

Sluit de satellietontvanger aan op een stopcontact van 220 V. Wacht tot de firmware klaar is tot de melding “firmware voltooid” op het scherm verschijnt. Haal de stekker van de tuner uit het stopcontact van 220 V. De nulmodemkabel kan pas van de computer worden losgekoppeld nadat de satellietontvanger is losgekoppeld van het 220V-netwerk.

Aanbevolen: