Hoe Tv-geheugen Te Flashen

Inhoudsopgave:

Hoe Tv-geheugen Te Flashen
Hoe Tv-geheugen Te Flashen

Video: Hoe Tv-geheugen Te Flashen

Video: Hoe Tv-geheugen Te Flashen
Video: ТВ ПРИСТАВКА Xiaomi Mi Android TV Box 4K ► КАК Я ПРОШИЛ ANDROID TV 7.0 2024, April
Anonim

Het flitsen van tv's is een nogal ingewikkeld proces waarvoor je niet alleen ervaring moet hebben met het flitsen van chips, maar ook met speciale apparatuur. Zorg ervoor dat u de servicehandleiding voor uw model downloadt voordat u gaat knipperen.

Hoe tv-geheugen te flashen
Hoe tv-geheugen te flashen

Het is nodig

  • - schroevendraaier;
  • - programmeur;
  • - een computer;
  • - firmwareprogramma;
  • - service instructie.

instructies:

Stap 1

Haal je tv uit elkaar en zoek de geheugenchip. Gebruik hiervoor de servicehandleiding die specifiek van toepassing is op uw apparaatmodel, anders loopt u het risico dat de tv kapot gaat. Het is niet eenvoudig om aan een servicehandleiding te komen, bovendien wordt de taak vaak gecompliceerd door het feit dat deze vaak alleen in de taal van de fabrikant is.

Stap 2

Koop een speciale chipprogrammeur. Je kunt het vinden in radiowinkels in je stad of het zelf samenstellen als je de vaardigheden hebt om met dergelijke apparaten te werken. Download hiervoor eerst het diagram van internet.

Stap 3

Koop indien mogelijk een vervangende chip voor uw tv. Dit is handig als u er een nieuwe versie van de firmware op wilt opslaan. En als er iets misgaat na het updaten van de software, kun je deze eenvoudig vervangen door de oude zonder de firmware te wijzigen.

Stap 4

Als u nog steeds geen vervangende chip voor uw tv hebt gevonden, sluit u de oude aan op de programmer, voert u de eerder gedownloade software op de computer uit en voert u de informatie uit in het geheugen van de computer. Dit moet absoluut gebeuren, omdat het updaten van de software niet altijd het beste effect heeft op de werking van het apparaat.

Stap 5

Programmeer de tv-geheugenchip opnieuw en plaats deze terug in het apparaat. Controleer de juiste werking voor elk moment van het gebruik van de TV. Als je met alles tevreden bent, sluit je het deksel en laat je alles ongewijzigd. Als u na het bijwerken van de firmware een onstabiele werking constateert, vervangt u de chip door een oude of flasht u deze door een oude versie.

Stap 6

Als u programmeurs en softwarefirmware nog niet eerder bent tegengekomen, neem dan contact op met de servicecentra in uw stad voor hulp van specialisten. Flash je tv niet onnodig opnieuw en probeer hem minder vaak uit elkaar te halen.

Aanbevolen: