Twee Modems Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Modems Aansluiten
Twee Modems Aansluiten

Video: Twee Modems Aansluiten

Video: Twee Modems Aansluiten
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

Als u twee oude DSL-modems (breedbandservice) hebt, kunt u deze gebruiken om verbinding met internet te maken. De beste oplossing voor uw probleem is de aanschaf van een extra ADSL-router.

Twee modems aansluiten
Twee modems aansluiten

instructies:

Stap 1

Sluit de router aan op uw telefoonlijn en computer en sluit vervolgens beide modems aan op de netwerkpoorten op de router.

Stap 2

Sluit de modem aan op de signaalbron. Als de bron een kabelsignaal is, sluit u de modem aan op de kabel. Als het een DSL-signaal is, sluit het dan aan op een telefoondraad.

Stap 3

Sluit de juiste uiteinden van de USB-kabel aan op de USB-poorten van de modem en de computer. Ethernet-kabel aansluiten op modem en computer

Stap 4

Sluit de modem aan op een stroombron en zet hem vervolgens aan.

Stap 5

Wacht tot alle lampjes op de modem stoppen met knipperen en dan kun je de computer aanzetten. Wanneer de hardwarewizard van uw computer nieuwe apparaten detecteert, moet u de softwareschijf plaatsen waarmee de modems zijn verkocht om de software voor de nieuwe apparaten te installeren.

Stap 6

Als u draadloze interfaces op uw computers hebt, hebt u een draadloze router nodig. Stel bij het aansluiten van modems een draadloos netwerk in en zorg ervoor dat u WEP- of WPA-kanalen gebruikt om uw netwerk te coderen.

Stap 7

Als u geen draadloze netwerkinterface hebt, wordt de verbinding verbroken wanneer u twee modems probeert te verbinden. Om een tweede DSL-modem aan te sluiten, moet u een DSL-internetrouter aanschaffen. Met deze router kunt u modems aansluiten en uw internetverbinding aansluiten. De DSL-router geeft elke computer een eigen IP-adres. Ongeacht welke computer internet gebruikt, de router gebruikt dezelfde ISP aan de DSL-kant van de lijn.

Stap 8

Met een DSL-router kunt u meer dan één modem gebruiken, maar houd rekening met het aantal poorten dat de router toewijst. Thuisrouters mogen niet meer dan 255 poorten toewijzen. Als de DSL-lijn overbelast is, valt de internetverbinding uit of vallen zelfs de modems uit.

Aanbevolen: