Hoe De Lading In De Batterij Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Lading In De Batterij Te Controleren?
Hoe De Lading In De Batterij Te Controleren?

Video: Hoe De Lading In De Batterij Te Controleren?

Video: Hoe De Lading In De Batterij Te Controleren?
Video: How to Test a Car Battery with a Multimeter 2024, Mei
Anonim

Batterijen worden gebruikt in bijna alle moderne draagbare apparaten - camera's, telefoons, spelers, laptops, enzovoort. Elk van hen heeft zijn eigen systeem om de gebruiker te waarschuwen voor zijn laadniveau.

Hoe de lading in de batterij te controleren?
Hoe de lading in de batterij te controleren?

Het is nodig

netoplader

instructies:

Stap 1

Om het batterijniveau van uw laptop te controleren, zet u deze aan in de batterijmodus door hem los te koppelen van de AC-adapter. Zoek in de rechterbenedenhoek in het systeemvak van het besturingssysteem het pictogram dat het oplaadniveau weergeeft. In de meeste gevallen is het verdeeld in 3-5 delen. Om de capaciteit van de resterende lading in procenten te weten te komen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop en bekijkt u de gegevens in het nieuwe venster dat verschijnt.

Stap 2

Als u wilt weten hoeveel lading de batterij van een mobiele telefoon, camera, GPS-navigator of draagbare mp3-speler nog heeft, kijkt u naar het bijbehorende pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit is meestal een ruwe indicatie van de batterijlading en geeft geen percentage weer. Het is het beste om te kiezen bij de aanschaf van die apparaten waarin dit pictogram is verdeeld in een groter aantal compartimenten.

Stap 3

Om het laadniveau van een draagbaar apparaat zonder LCD-scherm te achterhalen, let u op de speciaal geïnstalleerde LED's die in verschillende kleuren oplichten en de gebruiker informeren over de geschatte resterende gebruiksduur. Meestal geeft groen (minder vaak blauw) aan dat de batterij volledig is opgeladen. Een gele of oranje kleur geeft aan dat het laadniveau gemiddeld is, en een rode kleur van de diode informeert de gebruiker dat de batterij bijna leeg is. Een dergelijk systeem is meestal te vinden in verschillende Bluetooth-headsets, draagbare spelers, vaste telefoons, oude camera's, enzovoort. Ook voor netladers geldt een soortgelijk systeem.

Stap 4

Als je een auto hebt, koop dan opladers voor je telefoon, navigatiesysteem en andere apparatuur die op de accu van de auto werken. Dit is vooral handig als u langere tijd van huis moet zijn.

Aanbevolen: