Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?
Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?

Video: Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?

Video: Hoe De Batterij Van Een Mobiele Telefoon Te Controleren?
Video: How To Check Battery Health On ANY Android! 2024, Mei
Anonim

De batterijcapaciteit heeft rechtstreeks invloed op de levensduur van de batterij van een mobiele telefoon. Om erachter te komen waarom het apparaat zo snel ontlaadt, moet je eerst de batterij controleren. In sommige gevallen kan de oorzaak echter zowel in hardware als software liggen.

Hoe de batterij van een mobiele telefoon te controleren?
Hoe de batterij van een mobiele telefoon te controleren?

instructies:

Stap 1

Om de functionaliteit van de batterij te testen, installeert u de batterij van een andere telefoon van hetzelfde model in uw apparaat. Als je geen vergelijkbare telefoon bij de hand hebt, vraag dan je vriend met hetzelfde apparaat om de batterijen een dag te vervangen. Als de ontlading van een andere batterij langzamer gaat, koop dan een nieuwe batterij bij een gespecialiseerde gsm-dealer.

Stap 2

Het probleem kan ook in de oplader zitten, waardoor de telefoon te weinig kan worden opgeladen. Probeer geen opladers van andere fabrikanten en andere telefoons te gebruiken. Dergelijke opladers kunnen het apparaat niet alleen slecht opladen, maar ook de batterij beschadigen, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verkort.

Stap 3

Als de telefoon snel gaat zitten als je belt, zelfs als je hem net hebt opgeladen, ligt de reden in de eindversterker. Dit probleem kan optreden als het product met geweld valt. Om de zender te vervangen, moet het apparaat worden teruggestuurd naar de SC.

Stap 4

Als u een smartphone heeft, kan het probleem optreden als gevolg van een actief virus dat verschillende programma's kan starten, functies kan inschakelen die de gebruiksduur van het apparaat aanzienlijk verkorten (Bluetooth, Wi-Fi, GPS). Download een antivirusprogramma om u tegen malware te beschermen. Dit kan worden gedaan met behulp van de ingebouwde applicatiewinkel (bijvoorbeeld Android Market op Android-apparaten) of internet. Om uw apparaat te beschermen tegen schadelijke software, downloadt u alleen bestanden van vertrouwde sites en scant u alle bestanden vooraf met een antivirusprogramma voor de computer.

Stap 5

Soms kan de reden voor de snelle ontlading een groot aantal actieve applicaties op het apparaat zijn. Programma's die internet gebruiken, maken de batterij snel leeg en moeten daarom regelmatig worden opgeladen. Reinig regelmatig de processen in het geheugen van de smartphone met behulp van de ingebouwde functies, in overeenstemming met de instructies voor het apparaat.

Aanbevolen: