Hoe Een Calciumbatterij Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Calciumbatterij Op Te Laden?
Hoe Een Calciumbatterij Op Te Laden?

Video: Hoe Een Calciumbatterij Op Te Laden?

Video: Hoe Een Calciumbatterij Op Te Laden?
Video: Servicing Sealed Lead & Calcium Acid Batteries, AGM & Gel batteries 2024, Mei
Anonim

Elke automobilist weet dat een batterij een container is met negatief en positief geladen platen en elektrolyt. Er zijn drie soorten batterijen: antimoon, hybride en calcium. De laatste bevatten calciumplaten met zowel negatieve als positieve ladingen. Deze samenstelling zorgt voor een lage gevoeligheid voor zelfontlading en minimale verdamping.

Hoe een calciumbatterij op te laden?
Hoe een calciumbatterij op te laden?

instructies:

Stap 1

Laad de accu op in een goed geventileerde ruimte, want tijdens het opladen komt er een zuurstofwaterstofgas vrij - een mengsel van waterstof en zuurstof. Rook niet in de buurt en laat geen open vuur of vonken toe. Verwijder vuil en stof van het batterijoppervlak en de ventilatieopeningen. Het is beter om dit te doen met een niet-synthetische doek om de mogelijkheid van een vonk te voorkomen.

Stap 2

Als de lader een stroomafstelling heeft, stelt u de laadspanning in op niet meer dan 1/10 van de accucapaciteit. Als het vermogen van het apparaat dit niet toelaat, stel dan de stroom in op een lagere waarde, wat zelfs handig is voor de batterij. Bij laagstroomladen wordt een groter oppervlak van de actieve massa geactiveerd en is het rendement hoger. Zo is er een beter, maar ook langer opladen.

Stap 3

Als uw oplader geen stroomregeling heeft, laad deze dan op met constante spanning. Deze laders verminderen de stroom tijdens het opladen, daarom duurt het langer om volledig op te laden dan spanningsgestabiliseerde laders.

Stap 4

Bepaal de mate van verslechtering van de batterij. Dit komt tot uiting in het rendement van de lader (hoe lager het rendement, hoe meer de batterij versleten is). Bepaal de laadtoestand van de accu met een hydrometer of, zo niet, een voltmeter. Als de batterij een laadstatus heeft van minder dan 75% en wanneer diep opladen minder dan 50% is, is het tijd om deze uit dienst te nemen en opnieuw op te laden.

Stap 5

Veeg de accu na het opladen droog met een niet-synthetische doek en corrigeer zo nodig het elektrolytpeil. Probeer de batterij in de toekomst niet te veel te ontladen, omdat dit de levensduur sowieso verkort.

Aanbevolen: