Hoe Het Wachtwoord Op De Router Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Op De Router Te Wijzigen
Hoe Het Wachtwoord Op De Router Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op De Router Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op De Router Te Wijzigen
Video: How To Change Wifi Password? How To Change Wireless Router Name and Password 2024, Mei
Anonim

Het wachtwoord op de router moet worden gewijzigd om uw wifi-verbinding veilig te houden. Het wachtwoord wordt gewijzigd met behulp van de systeeminstellingen van het apparaat zelf in overeenstemming met de instructies voor het gebruik van de router via het juiste gedeelte van het interfacemenu.

Hoe het wachtwoord op de router te wijzigen
Hoe het wachtwoord op de router te wijzigen

instructies:

Stap 1

Om het wachtwoord te wijzigen, moet u toegang krijgen tot het beheerderspaneel van de router. Als u eerder zelfconfiguratie van de router heeft uitgevoerd, kunt u onmiddellijk een browservenster openen en het IP-adres invoeren in de adresbalk, die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het configuratiescherm. Als u de apparaatconfiguratie voor de eerste keer bewerkt, lees dan de gebruiksaanwijzing voor het apparaat, waarbij het IP-adres moet worden opgegeven om toegang te krijgen tot het hulpprogramma voor apparaatinstellingen.

Stap 2

Als u de instructies niet kunt vinden, kunt u ook kijken naar het adres van de webconfigurator, dat door sommige fabrikanten wordt aangegeven, op een speciale sticker aan de onderkant van het apparaat met de modelidentificatie. De meeste routers gebruiken 192.168.0.1 of 192.168.1.1 voor configuratie, maar dit adres kan worden gewijzigd afhankelijk van het apparaatmodel.

Stap 3

Log in op het beheerdersaccount door de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord op te geven om toegang te krijgen tot het paneel. Als u uw router nog niet eerder hebt geconfigureerd, voert u de parameters in die worden aangegeven in de gebruiksaanwijzing of op de onderkant van het apparaat.

Stap 4

U ziet een menu voor het beheren van adapterinstellingen. Het hoofdscherm toont de belangrijkste parameters van de verbinding die u gebruikt. Om het wachtwoord te wijzigen, moet u naar het gedeelte Wi-Fi of naar "Wi-Fi-instellingen" of "Draadloze netwerkinstellingen" gaan.

Stap 5

Ga naar het gedeelte "Beveiliging" of "Wachtwoord". Vul rechts in het paginavenster de daarvoor bestemde velden in. In het gedeelte Verificatietype kunt u de standaard WPA2-PSK selecteren. Vul in de regel hieronder uw oude wachtwoord in. Geef in de onderste regels de tekenset voor het nieuwe wachtwoord op.

Stap 6

Bevestig de ingevoerde informatie door op de knop "Opslaan" of "Toepassen" te klikken. Wachtwoordwijziging is voltooid. U kunt het browservenster sluiten en vervolgens opnieuw verbinding maken met de hotspot die in gebruik is met een nieuw wachtwoord.

Aanbevolen: