Het Wachtwoord Op Een Wifi-router Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Wachtwoord Op Een Wifi-router Wijzigen
Het Wachtwoord Op Een Wifi-router Wijzigen

Video: Het Wachtwoord Op Een Wifi-router Wijzigen

Video: Het Wachtwoord Op Een Wifi-router Wijzigen
Video: How To Change Wifi Password? How To Change Wireless Router Name and Password 2024, Mei
Anonim

Een wifi-router is een uiterst handig apparaat waarmee u onnodige kabels in uw huis, kantoor of andere kamer kunt verwijderen en tegelijkertijd kunt internetten voor meerdere mensen vanaf verschillende apparaten. Zodat niet iedereen verbinding maakt met het punt, en hierdoor de snelheid niet daalt, wordt er een wachtwoord ingesteld op de router. Vaak wordt dit direct bij aansluiting door de master gedaan. Soms is er tijdens het gebruik van het apparaat de wens of noodzaak om het wachtwoord op de wifi-router te wijzigen. We zullen je vertellen hoe je het moet doen.

Het wachtwoord op een wifi-router wijzigen
Het wachtwoord op een wifi-router wijzigen

instructies:

Stap 1

Om het wachtwoord op een Wi-Fi-router te wijzigen, moet u er verbinding mee maken. Dit gebeurt met een kabel of draadloos. Nadat we verbinding hebben gemaakt, gaan we naar de browser en voeren we het IP-adres van onze router in de adresbalk in. Meestal wordt het "IP-adres" aangegeven op een sticker ergens op de behuizing van het apparaat, evenals in de documenten ervoor. De meeste routers gebruiken 192.168.0.1 of 192.168.1.1 voor configuratie, maar dit kan anders zijn.

Stap 2

Vervolgens moet u inloggen op het beheerdersaccount door de juiste autorisatiegegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in te voeren. Als u deze router voor het eerst instelt, voert u de parameters in die in de instructies of op het apparaat zelf worden aangegeven.

Stap 3

Selecteer in het menu van de interface voor routerinstellingen de sectie "Wi-Fi-instellingen", "Instellingen draadloze verbinding" of iets dat in de buurt komt van deze bewoordingen (ze kunnen van fabrikant tot fabrikant verschillen). Ga vervolgens naar de subsectie "Beveiliging" of "Wachtwoord". We voeren het oude wachtwoord in en de nieuwe combinatie waarmee we het willen vervangen.

Stap 4

Om de gewijzigde instellingen van kracht te laten worden, moet u op "Opslaan" of "Toepassen" klikken. Vanaf nu heb je een nieuw wachtwoord. De internetverbinding valt op dit punt weg, omdat je verbinding hebt met de oude sleutel. U moet opnieuw inloggen op het netwerk door de nieuwe gegevens in te voeren. Gedaan.

Aanbevolen: