Wat Is Kaartlezer

Wat Is Kaartlezer
Wat Is Kaartlezer

Video: Wat Is Kaartlezer

Video: Wat Is Kaartlezer
Video: Card Reader Kya Hota Hai | What Is Card Reader - Card Reader Se Kya Hota Hai 2024, Mei
Anonim

Van de verschillende typen stations die zijn ontworpen voor het schrijven en lezen van gegevens, onderscheidt de zogenaamde kaartlezer zich (kaartlezer of -lezer). Dit compacte apparaat wordt aangesloten op een standaard USB-connector en fungeert als opslagapparaat voor geheugenkaarten. Kaartlezers zijn veelzijdig, redelijk betrouwbaar en gebruiksvriendelijk.

Wat is kaartlezer
Wat is kaartlezer

De technische kenmerken van de kaartlezer en het aantal kaartformaten dat wordt gelezen, worden bepaald door het model, het type USB-interface dat wordt gebruikt, de kenmerken van de hardware en software van de computer en het type informatie dat wordt verwerkt.

Draagbare apparaten voor het verwerken van elektronische kaarten kunnen verschillen in hun werkingsprincipe. Meestal heeft u te maken met traditionele contactkaartlezers, die uitgaan van de hoogste gegevensoverdrachtsnelheid. In sommige technologische gebieden worden contactloze elektronische kaartlezers gebruikt. Magnetische apparaten die informatie van magnetische strepen kunnen lezen, worden ook veel gebruikt.

De klassieke kaartlezer heeft vier sleuven voor geheugenkaarten en een stroomindicator op basis van een LED. Bepaalde modellen kaartlezers zijn uitgerust met een extra indicator waarmee u de voortgang van het schrijven en lezen van informatie kunt volgen.

Moderne geavanceerde modellen kaartlezers kunnen meer dan zestig geheugenkaartformaten aan. Daarnaast kun je een microfoon aansluiten en extra apparaten die niet alleen een USB-interface hebben, maar ook FireWire. De standaardset van het apparaat bevat meestal een cd met stuurprogramma's voor verschillende besturingssystemen, waaronder die welke geleidelijk worden uitgefaseerd.

Om de kaartlezer te gebruiken, moet deze zijn aangesloten op de juiste poort op de computer en moet een ondersteunde geheugenkaart in de sleuf worden gestoken. Nadat de computer het apparaat heeft gedetecteerd, toont het systeem de aanwezigheid van alle verwisselbare schijven die overeenkomen met het aantal slots in de kaartlezer.

Wees voorzichtig bij het werken met de kaartlezer. Gebruik in geen geval overmatige kracht bij het plaatsen van de kaart. Anders bestaat er een risico op beschadiging. Zorg ervoor dat de kaart stevig is geplaatst; als het gewenste contact niet beschikbaar is, wordt de geheugenkaart niet gelezen en niet weergegeven in het systeem.

Aanbevolen: