Waarom Drukt De Printer Niet Af?

Inhoudsopgave:

Waarom Drukt De Printer Niet Af?
Waarom Drukt De Printer Niet Af?

Video: Waarom Drukt De Printer Niet Af?

Video: Waarom Drukt De Printer Niet Af?
Video: Fix Printer Not Accepting Print Command 2024, April
Anonim

Een printer is een apparaat waarmee u afbeeldingen van een computer op papier kunt afdrukken. Printers zijn relatief complex om te installeren en kunnen vaak uitvallen. Meestal kunnen problemen met de werking van het apparaat worden geassocieerd met de configuratie van de computer of de werking van het programma dat de afbeelding naar de printer stuurt.

Waarom drukt de printer niet af?
Waarom drukt de printer niet af?

Driver installatie

Moderne Windows-systemen (vanaf Windows 7) detecteren in de meeste gevallen automatisch de printer die op het systeem is aangesloten. Soms kan de computer het aangesloten apparaat echter niet detecteren, bijvoorbeeld omdat dit printermodel onbekend is en Windows onvoldoende kennis heeft om het vereiste document correct te identificeren en af te drukken. U hebt stuurprogramma's nodig om het systeem te helpen bij het bepalen van uw printermodel.

Drivers worden meestal samen met de printer op schijf geleverd. Sluit het apparaat aan op de computer en vervolgens op het lichtnet. Schakel het apparaat in met behulp van de overeenkomstige knop op de behuizing, plaats vervolgens de schijf met stuurprogramma in het station en volg de instructies op het scherm. Nadat u de installatie hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op en probeert u een testpagina af te drukken.

Als u de schijf niet kunt afspelen, downloadt u het vereiste stuurprogrammapakket van de officiële website van de ontwikkelaar van uw apparaat, voert u het resulterende installatieprogramma uit en volgt u de instructies op het scherm.

Een printer kiezen om af te drukken

Veel programma's die gegevens afdrukken, bepalen vaak onjuist de identificatie van de printer die op het systeem is aangesloten. Om de juiste printer te selecteren om af te drukken, let in het venster "Afdrukken" op de knop in de regel "Naam". Klik op de pijl naast de vervolgkeuzelijst en selecteer de naam van uw machine.

Pas de rest van de parameters aan, klik vervolgens op "OK" en wacht tot het document naar het apparaat is uitgevoerd.

Wachtrijfout

Een afdrukspoolerfout is ook een veelvoorkomend probleem bij printergebruikers. Het komt voor als u tijdens het overbrengen van een document van de computer naar de printer op de knop Annuleren heeft gedrukt of per ongeluk het apparaat zelf hebt uitgeschakeld. Om het probleem op te lossen, dubbelklikt u op het printerpictogram rechtsonder in het scherm en klikt u vervolgens met de rechtermuisknop op de naam van het document dat u hebt geannuleerd. Klik op Verwijderen (Annuleren). Herhaal deze handeling met alle items in het venster en probeer het document opnieuw af te drukken.

Verbindingsfout

Als uw printer niet door het systeem kan worden gedetecteerd of als er een fout optreedt bij het gebruik van het apparaat in het systeem, controleer dan de USB-kabelverbinding met de computer of de printerverbinding met het lichtnet. Onderzoek de pluggen zorgvuldig op beschadigingen. Als de draden intact zijn, probeer ze dan in verschillende connectoren te installeren. Verplaats de USB-kabel naar een andere poort op de computer en druk opnieuw af terwijl u wacht tot de printer vooraf in het systeem is gedefinieerd.

Aanbevolen: