Hoe Verwijder Je Een Wachtwoord Op Een USB-stick?

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijder Je Een Wachtwoord Op Een USB-stick?
Hoe Verwijder Je Een Wachtwoord Op Een USB-stick?

Video: Hoe Verwijder Je Een Wachtwoord Op Een USB-stick?

Video: Hoe Verwijder Je Een Wachtwoord Op Een USB-stick?
Video: How to turn of BitLocker or Remove password on USB Flash in Windows 10 2024, April
Anonim

De eigenaar van de USB-flash kan deze beveiligen om onbevoegde toegang tot gegevens te voorkomen. Soms verschijnt het wachtwoord als een fout. Als een dergelijk probleem zich voordoet, kan het moeilijk zijn om het te verwijderen zonder gegevens te verliezen. Methoden om dit probleem op te lossen zijn verschillend en kunnen worden toegepast afhankelijk van het specifieke geval.

Hoe verwijder je een wachtwoord op een USB-stick?
Hoe verwijder je een wachtwoord op een USB-stick?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - USB-stick.

instructies:

Stap 1

Een storing in het bestandssysteem op de flashdrive kan optreden als gevolg van het onjuist afsluiten van het apparaat. Gebruik de functie Veilig verwijderen om een dergelijk probleem te voorkomen.

Stap 2

Sommige schijven zijn uitgerust met een speciale beveiliging. Kijk eens goed naar de USB-stick: aan de zijkant vind je een kleine hendel. Als u het zelf of iemand anders per ongeluk verplaatst heeft, wordt de USB-flashbeveiliging geactiveerd. Bij aansluiting op een computer verschijnt een bericht waarin staat dat de gegevens die op de verwisselbare schijf zijn opgeslagen, tegen schrijven zijn beveiligd. U kunt geen bestanden kopiëren of nieuwe schrijven. Verplaats deze hendel naar de andere kant en probeer het apparaat opnieuw op de computer aan te sluiten. De flashdrive zou normaal moeten werken.

Stap 3

Als zo'n hendel niet wordt gevonden, probeer dan de USB-flitser te hernoemen. Steek de USB-stick in de USB-poort. Klik vervolgens op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens op het pictogram van de verwisselbare schijf de regel "Eigenschappen". U ziet verschillende tabbladen: "Autostart", "Algemeen", "Toegang", "Hardware". Usb flash kan worden hernoemd in het tabblad "Algemeen".

Stap 4

Nadat u de naam hebt gewijzigd, verwijdert u de USB-stick uit de computer, en vergeet u de veilige functionaliteit niet, en plaatst u deze opnieuw. Als de fout zich blijft voordoen, probeert u de standaardinstellingen te herstellen door op de juiste regel op het tabblad "Autostart" te klikken.

Stap 5

Controleer op fouten met Schijfdefragmentatie. De gegevens op de media worden niet aangetast. Ga naar het menu "Extra" en klik op "Schijfdefragmentatie". Op het tabblad "Hardware" en het menu "Eigenschappen" kunt u een diagnose stellen van de verwisselbare schijf of deze optimaliseren om de prestaties te verbeteren.

Stap 6

Usb flash heeft een gevarieerd uiterlijk, geheugencapaciteit en is soms voorzien van extra functies. Bijvoorbeeld een SanDisk Ultra-flashdrive - de beveiligingsfunctie is op hardwareniveau ingebouwd. U kunt een dergelijk wachtwoord ontgrendelen en wijzigen door met de rechtermuisknop op het pictogram van de verwisselbare schijf te klikken. Kijk door het menu, zoek de regel "Wachtwoordbeveiliging". Laat het pop-upvenster leeg - deze functie wordt uitgeschakeld. Stel een wachtwoord in als u uw apparaat wilt beschermen.

Stap 7

U kunt een wachtwoord voor USB-flash instellen met speciale programma's. Met USB Secure kunt u bijvoorbeeld de schijf beveiligen - het programma werkt automatisch. U kunt de beveiliging alleen resetten met behulp van het programma dat u bij de installatie hebt gebruikt.

Aanbevolen: