Hoe Maak Je Een Infraroodcamera?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Infraroodcamera?
Hoe Maak Je Een Infraroodcamera?

Video: Hoe Maak Je Een Infraroodcamera?

Video: Hoe Maak Je Een Infraroodcamera?
Video: Test infraroodcamera 2024, Mei
Anonim

Met een infraroodcamera kun je fotograferen in de schemering of volledige duisternis zonder mensen in de kamer te storen. Het beeld is helder en duidelijk, maar in zwart-wit.

Hoe maak je een infraroodcamera
Hoe maak je een infraroodcamera

Het is nodig

  • - camcorder, webcam, digitale camera of telefoon met camera;
  • - LED zaklamp;
  • - batterijen;
  • - infrarood LED's;
  • - soldeerbout, neutraal vloeimiddel en soldeer;
  • - tangen en miniatuurtangen.

instructies:

Stap 1

Als camera zelf kunt u bijna elke digitale camera, camcorder, webcam, mobiele telefoon gebruiken. Al deze apparaten kunnen niet alleen zichtbaar, maar ook infrarood licht waarnemen, dus ze hoeven niet te worden gewijzigd. In een foto of video zullen objecten die met dit licht worden verlicht, wit lijken. Alleen dure camera's die zijn uitgerust met filters die onzichtbare stralen blokkeren, zijn ongeschikt voor infraroodfotografie.

Stap 2

Gebruik de afstandsbediening om de camera te testen op IR-gevoeligheid. De flitsen van zijn LED, volledig onzichtbaar voor het oog, moeten door de camera worden waargenomen als helder wit, met een licht blauwachtige tint. Als ze roodachtig blijken te zijn, is zo'n apparaat ook geschikt om te fotograferen, maar de gevoeligheid zal slechter zijn. Tot slot, als flitsen helemaal niet worden waargenomen, zoek dan naar een ander, goedkoper apparaat.

Stap 3

Maar de gevoeligheid voor infraroodstralen alleen is niet genoeg om in het donker te fotograferen. Een bron van dergelijke stralen is ook vereist. Als je een oude analoge Sony Handycam in Hi8-formaat hebt, heb je al zo'n bron. Het is naast een halogeenlamp die wordt gebruikt voor zichtbare verlichting. Dienovereenkomstig bevindt de knop om hem in te schakelen zich naast de knop om de zichtbare schijnwerper in te schakelen. Druk er één keer op en de achtergrondverlichting gaat aan, dan weer en hij gaat uit. Bij sommige camera's wordt het aan- en uitzetten niet met een aparte knop, maar via het menu.

Stap 4

Als de camera geen ingebouwde IR-verlichting heeft, moet deze worden vervaardigd. Neem als basis een Chinese LED-zaklamp - een waarin in plaats van één krachtige diode veel energiezuinige exemplaren zijn geïnstalleerd, met een diameter van e millimeter. Haal de batterijen uit de zaklamp en haal hem uit elkaar. Soldeer alle witte diodes los en vervang ze, let op de polariteit, infrarooddiodes van dezelfde diameter. Zet de zaklamp in elkaar en plaats de batterijen, let daarbij ook op de polariteit.

Stap 5

Om de resulterende infraroodverlichting te controleren, mag u deze niet rechtstreeks op de camera richten - deze kan beschadigd raken. Steek het op een object aan en richt de camera erop. Probeer de lichten uit te doen - als de opnames desondanks doorgaan, heb je nu een echte infraroodcamera.

Aanbevolen: