Mechanische Of Membraantoetsenborden

Mechanische Of Membraantoetsenborden
Mechanische Of Membraantoetsenborden

Video: Mechanische Of Membraantoetsenborden

Video: Mechanische Of Membraantoetsenborden
Video: Mechanical vs Membrane Keyboards: Are Mechanical Keyboards Worth It? 2024, Maart
Anonim

Onlangs zijn in Rusland zogenaamde mechanische toetsenborden verschenen. We zijn allemaal gewend aan het gebruik van membraanmembranen en in principe past alles bij ons. Mechanische toetsenborden zijn veel duurder dan membraantoetsenborden.

Mechanische of membraantoetsenborden
Mechanische of membraantoetsenborden

Mechanische zijn in de regel altijd beter dan membraan en verschillen daar sterk van. Razer, Steelseries - de belangrijkste fabrikanten van dit type toetsenborden, maken kopieën van zeer hoge kwaliteit. En in principe, als je besluit zoiets te kopen, dan weet ik zeker dat je niet teleurgesteld zult zijn. Laten we beginnen met vergelijken.

Membraantoetsenborden gebruiken gewone rubberen pads onder de toetsen die uitrekken en contact maken wanneer ze worden ingedrukt. In mechanische wordt de zogenaamde Cherry gebruikt. Zoiets als plastic sluitingen. Daardoor slijten membraantoetsenborden sneller en moeten ze vaker worden vervangen. Het tweede criterium is het volume van toetsaanslagen. Membraanspecimens zijn natuurlijk stiller, ik denk dat jullie allemaal wel kunnen raden waarom. Mechanische zijn veel luidruchtiger, omdat Kers - Kunststof clips zorgen voor een luider effect.

Het derde criterium is de reactiesnelheid. Membraantoetsenborden reageren iets langer op indrukken, en dit ondanks dat je de toets helemaal moet indrukken. Mechanische toetsenborden zijn zachter, reageren beter op toetsaanslagen en u hoeft een toets niet helemaal in te drukken. Aan het einde van dit artikel zal ik zeggen dat mechanische toetsenborden praktischer en comfortabeler zijn, als je veel typt, zal het kopen van een mechanisch toetsenbord de snelheid van het werk beïnvloeden, evenals minder vermoeidheid.

Aanbevolen: