Quartz En Mechanische Horloges: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Quartz En Mechanische Horloges: Voor- En Nadelen
Quartz En Mechanische Horloges: Voor- En Nadelen

Video: Quartz En Mechanische Horloges: Voor- En Nadelen

Video: Quartz En Mechanische Horloges: Voor- En Nadelen
Video: Watch Movements: Difference Between Quartz, Mechanical & Automatic 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn polshorloges voor veel mensen een must-have. Toegegeven, het functionele onderdeel van het horloge is nu inferieur aan design, stijl en prestige. En zeker, bijna elke persoon werd bij het kiezen van een horloge geconfronteerd met de vraag welk mechanisme hij voor zichzelf moest kiezen.

Quartz en mechanische horloges: voor- en nadelen
Quartz en mechanische horloges: voor- en nadelen

instructies:

Stap 1

Zoals u weet, zijn alle horloges onderverdeeld in twee groepen: quartz en mechanisch. Ze hebben hun eigen voor- en nadelen. Hun belangrijkste verschil ligt in hoe het mechanisme zelf werkt. Het is bekend dat bij quartz horloges een conventionele batterij wordt gebruikt als energiebron, die de voeding van de elektronische unit en de stappenmotor ondersteunt. Eens per seconde stuurt zo'n blok een signaal naar de motor, die op zijn beurt de pijlen laat draaien.

Stap 2

Het kwartskristal, waaraan het horloge zijn naam dankt, zorgt voor een hoge nauwkeurigheid. De nauwkeurigheid van dergelijke horloges is erg hoog, hun jaarlijkse afwijking van de exacte tijd is gemiddeld 5 seconden. De batterij van een quartz horloge is ontworpen om meerdere jaren mee te gaan, dus opwinden heeft geen zin.

Stap 3

Mechanische horloges gebruiken een spiraalveer in een trommel met een getande rand. Bij het opwinden wordt de veer aan de binnenkant gedraaid en wanneer deze wordt losgedraaid, dwingt het de trommel te bewegen, wat de beweging van het hele horlogemechanisme veroorzaakt.

Stap 4

De nauwkeurigheid van een mechanisch horloge is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur, slijtage van onderdelen en aanpassingen. Maar bij quartzhorloges is alles veel eenvoudiger: geen van de factoren beïnvloedt hun mechanisme. De nauwkeurigheid van hun koers wordt alleen bepaald door de frequentie van de pulsen die uit de kristaloscillator komen en is constant. De motor en pijlen zijn slechts een optionele extra. Hun belangrijkste taak is om op commando te roteren. Daarom zijn mechanische apparaten minder nauwkeurig dan zelfs de goedkoopste quartzhorloges. Maar aan de andere kant verschillen hun kosten erg van elkaar vanwege het feit dat er veel kleine handgemaakte onderdelen zijn in mechanische horloges. Het kan vaak 20 of 30 keer de kosten van een goed quartz horloge zijn.

Stap 5

Alle onderdelen van mechanische horloges staan het grootste deel van de tijd onder de belasting die wordt veroorzaakt door de hoofdveer, en slechts gedurende een korte periode neemt de spanning af wanneer de balans en de ankervork het ontsnappingswiel laten draaien. Dergelijke zware belastingen leiden ertoe dat staal, messing of zelfs robijn wordt gebruikt als materiaal voor het maken van horloges. Bij een quartzhorloge gebeurt het tegenovergestelde: meestal bevinden de onderdelen zich in een vrije staat, de belasting treedt alleen op wanneer de hand beweegt, waardoor het mogelijk is om dergelijke vaste materialen of stenen niet in het mechanisme te installeren.

Aanbevolen: