Mechanische Verwerking Van Kunststoffen Thuis

Inhoudsopgave:

Mechanische Verwerking Van Kunststoffen Thuis
Mechanische Verwerking Van Kunststoffen Thuis

Video: Mechanische Verwerking Van Kunststoffen Thuis

Video: Mechanische Verwerking Van Kunststoffen Thuis
Video: Verwerking van kunststoffen 2024, April
Anonim

Je kunt het plastic snijden met een ijzerzaag met kleine tanden voor metaal of hout. Het moet onder een hoek van 25-30 ° C ten opzichte van het product worden gehouden en met langzame bewegingen worden gesneden, zodat het thermoplastische plastic niet opwarmt en niet smelt door wrijving.

Mechanische verwerking van kunststoffen thuis
Mechanische verwerking van kunststoffen thuis

instructies:

Stap 1

Polyfoam (dat wordt geproduceerd in tegels met een dikte van 20-100 mm) wordt gesneden door te smelten. Om dit te doen, wordt een nichrome-draad tussen twee geïsoleerde risers getrokken met behulp van een sterke veer, een regelweerstand is in serie geschakeld en opgenomen in het elektriciteitsnet. Onder invloed van de stroom warmt de draad op en het schuimvel, als het evenwijdig aan de tafel wordt bewogen, smelt gelijkmatig over de gehele breedte, dat wil zeggen dat er een vel met een bepaalde dikte wordt gevormd.

Stap 2

In plaats van een veer die de verwarmde (en dienovereenkomstig verlengde) draad trekt, kunt u het ene uiteinde ervan aan een stijve stijgbuis bevestigen en het andere over het blok gooien en er met een last aan trekken.

Stap 3

Bij afwezigheid van een regelweerstand, die de hoeveelheid verwarming van de draad regelt, is het mogelijk om het uitgelijnde deel van de spiraal van de elektrische kachel tussen de stijgbuizen te trekken, dat niet is gescheiden van de rest van de spiraal. Dan is het grootste deel van de spiraal van de elektrische kachel een weerstand en is het vlakke deel een snijdend (smeltend) element.

Stap 4

Gaten in kunststof kunnen worden geboord met een scherpe haakse boor. Er moet op worden gelet dat het plastic niet opwarmt, anders loopt de boor vast en kan deze breken.

Stap 5

Als er geen boor is, kan het gat worden geboord met een spijker, waarbij het uiteinde in de vorm van een spatel wordt afgeplat en het werkende deel onder een kleine hoek wordt geslepen. Je zult zo'n boor vaker uit het gat moeten halen om de spaanders te verwijderen.

Stap 6

In dunne producten van elastische kunststoffen (polyethyleen, polyvinylchloride) kunnen gaten worden gemaakt met een verwarmde draad.

Stap 7

Er moet aan worden herinnerd dat na mechanische verwerking (vooral na het boren van gaten) na 20-30 uur scheuren ontstaan in producten van polystyreen, waardoor ze onbruikbaar worden. Om scheuren te voorkomen, moet u het onderdeel na elke bewerking (afzonderlijke gaten boren of uitzagen) onmiddellijk 5-7 minuten onderdompelen in water dat is verwarmd tot 40-50 ° C. Na het beëindigen van de laatste bewerking wordt het onderdeel maximaal 8 uur in verwarmd water bewaard.

Stap 8

Het is gemakkelijk om organisch bladglas (plexiglas) te buigen als je het verwarmt tot 100°C door het in kokend water te dompelen. Verwarmd tot 150 ° C (in een oven of oven), kan het worden gevormd in houten mallen die zijn bekleed met flanel, zodat er geen sporen van hout op de afgewerkte producten achterblijven. Zo worden bijvoorbeeld baden voor fotografisch werk gemaakt.

Stap 9

Kunststoffen worden geschuurd met amarilhuiden en vervolgens gepolijst met pasta's, vernissen en oplosmiddelen.

Voor het polijsten met pasta's heb je polijstschijven van vilt en katoenen doek nodig. Op een vilten schijf, ingewreven met een polijstpasta, wordt het product voorgepolijst. Het is onmogelijk om het plastic lang op één plaats te drukken, zodat het niet opwarmt.

Stap 10

Het tweede polijsten (finishen) wordt uitgevoerd op een wattenschijfje, licht ingesmeerd met polijstpasta. Soms gebeurt het laatste polijsten zonder pasta, direct op een wattenschijfje of op een borstel.

Stap 11

Meestal worden grote oppervlakken gepolijst met polijstmiddel, of wanneer er geen polijstschijf is. Kasten voor radio, dozen, panelen, vooraf geschuurd met huid, worden gepolijst met schellakpoets met behulp van een tampon, net als een houten oppervlak.

Stap 12

Polijsten met oplosmiddelen is hetzelfde als polijsten, maar bij deze methode lost het oplosmiddel dat op de tampon wordt gegoten het plastic op. Celluloid producten worden voornamelijk gebruikt voor het polijsten met oplosmiddelen.

Stap 13

Er is ook zo'n methode van polijsten: een kleine hoeveelheid oplosmiddel wordt in een theepot gegoten om thee te zetten en in een waterbad geplaatst. Door de verwarming verdampt het oplosmiddel via het mondstuk. Als u het geschuurde oppervlak van het plastic snel over de damp van het oplosmiddel beweegt, condenseren kleine druppeltjes van het oplosmiddel erop, na verdamping wordt een glanzend oppervlak gevormd.

Aanbevolen: