Internet Op Uw Telefoon Gebruiken Via Een Computer

Inhoudsopgave:

Internet Op Uw Telefoon Gebruiken Via Een Computer
Internet Op Uw Telefoon Gebruiken Via Een Computer

Video: Internet Op Uw Telefoon Gebruiken Via Een Computer

Video: Internet Op Uw Telefoon Gebruiken Via Een Computer
Video: Using your phone as WiFi Adapter/Dongle sharing internet to your desktop PC 2024, April
Anonim

Veel gebruikers weten al hoe ze een vaste of mobiele computer met internet moeten verbinden via een mobiele telefoon. Maar niet iedereen weet dat deze functie in de tegenovergestelde richting werkt.

Internet op uw telefoon gebruiken via een computer
Internet op uw telefoon gebruiken via een computer

Het is nodig

Wifi-adapter

instructies:

Stap 1

Het is het beste om een Wi-Fi-kanaal te gebruiken om verbinding te maken met internet. Dit komt door het feit dat u met dit type verbinding hoge gegevensoverdrachtsnelheden kunt bereiken. Koop een wifi-module en sluit deze aan op een vaste computer.

Stap 2

Als u een laptop gebruikt, hoeft u geen extra adapter te gebruiken. Een uitzondering is de situatie waarin een mobiele computer via een draadloos kanaal toegang heeft tot internet. Sluit de kabel van de provider aan op de computer en maak een internetverbinding.

Stap 3

Werk uw beheersoftware voor draadloze adapters bij. Je hoeft geen volwaardig access point aan te maken. Het is voldoende dat de adapter in de modus "Computer-naar-computer" werkt.

Stap 4

Open het menu Netwerkcentrum. Het is toegankelijk via het bedieningspaneel of het netwerkpictogram in de lade. Volg de link "Beheer draadloze netwerken".

Stap 5

Begin met het opzetten van een nieuwe verbinding door op de knop "Toevoegen" te klikken. Klik in het eerste dialoogvenster op het item "Een computer-naar-computernetwerk maken". Nadat u naar het nieuwe menu bent gegaan, klikt u op de knop "Volgende".

Stap 6

Vul het formulier in dat wordt geopend. Let er wel op dat je in dit geval maar één apparaat op de gebruikte wifi-adapter kunt aansluiten. Dit betekent dat u niets riskeert wanneer u Geen authenticatie selecteert.

Stap 7

Klik op de knop Volgende en selecteer Verbinden. Activeer na het aanmaken van een netwerk de wifi-module van je mobiele telefoon en maak verbinding met je draadloze netwerk. Selecteer in de telefooninstellingen deze verbinding als het hoofdkanaal voor internettoegang.

Stap 8

Deel uw wifi-netwerk in uw computerinstellingen. Start uw internetverbinding opnieuw op.

Aanbevolen: