Toegang Tot Internet Vanaf Een Computer Via Een Mobiele Telefoon

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Internet Vanaf Een Computer Via Een Mobiele Telefoon
Toegang Tot Internet Vanaf Een Computer Via Een Mobiele Telefoon

Video: Toegang Tot Internet Vanaf Een Computer Via Een Mobiele Telefoon

Video: Toegang Tot Internet Vanaf Een Computer Via Een Mobiele Telefoon
Video: How To Connect Internet from Mobile to PC via hotspot 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin internettoegang gewoon noodzakelijk is. Maar bijvoorbeeld onderweg is het niet altijd mogelijk om verbinding te maken met een draadloos of lokaal netwerk. U kunt nu online gaan en uw mobiele telefoon als modem gebruiken.

Toegang tot internet vanaf een computer via een mobiele telefoon
Toegang tot internet vanaf een computer via een mobiele telefoon

instructies:

Stap 1

Verbind je mobiele telefoon met je computer. Er zijn 3 hoofdopties om dit te doen: een USB-kabel, Bluetooth en IrDA gebruiken. IrDA en Bluetooth zijn alleen geschikt voor gebruikers die speciale adapters voor deze apparaten hebben geïnstalleerd, zowel op de computer als op de telefoon. In dit geval is de USB-kabel relevanter als u dringend verbinding met internet moet maken, omdat deze methode geen tijd kost om te installeren.

Stap 2

Stel uw telefoon in om online te gaan met GPRS. U kunt de communicatieparameters zelf wijzigen, maar hiervoor moet u het toegangspunt voor internettoegang kennen dat uw mobiele operator gebruikt. Om de taak van het instellen van internet te vereenvoudigen, belt u de ondersteuningsdienst van uw mobiele partner en vraagt u om automatische instellingen. Het ontvangen configuratiebericht moet worden opgeslagen en het ontvangen toegangspunt moet worden ingesteld op een standaardtoegangspunt voor verbinding met internet.

Stap 3

Nadat alle instellingen zijn gemaakt en de telefoon is gesynchroniseerd met de computer, moet u de GPRS-verbinding zelf configureren op de pc. Ga door het menu "Start" in het "Configuratiescherm" en open het tabblad "Telefoon- en modemopties". Voer in het geopende venster uw netnummer in en selecteer uw telefoon uit de lijst met mogelijke modems. Open de eigenschappen van de modem en ga naar het tabblad diagnose. Klik op de knop "Poll the modem" en wacht op een reactie.

Stap 4

Nu moet je een nieuwe verbinding maken op je computer. Ga in het menu Start naar Verbindingen en klik op het tabblad Nieuw maken. Ga naar het tabblad "Verbindingen handmatig instellen". Selecteer de verbinding via het "Normale modem". Selecteer uw telefoon in de lijst met modems. Voer uw leveranciersnaam en telefoonnummer in * 99 #. Schrijf in het veld "Gebruikersnaam" de naam van uw mobiele provider in kleine letters.

Stap 5

Klik in het geopende venster op "Eigenschappen", selecteer het tabblad "Modem-telefoon". Klik nu op het tabblad "Netwerk" en open "Opties". Vink de vakjes aan naast de LCP-extensie en de consistentie van multichannel met single-link-verbindingen. Klik op "Eigenschappen" en vink de vakjes naast aan om automatisch een IP-adres en DSN-server te verkrijgen. Open het tabblad "Geavanceerd" en schakel de waarde "Gebruik IP-headercompressie" uit.

Stap 6

Open "Modems" via apparaatbeheer en klik op "Initialiseren". Voer in de regel die verschijnt de initialisatiewaarde in die de operator u heeft aangegeven. Nu kunt u verbinding maken met internet.

Aanbevolen: