Hoe Een Tv-antenne Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv-antenne Te Verbeteren?
Hoe Een Tv-antenne Te Verbeteren?

Video: Hoe Een Tv-antenne Te Verbeteren?

Video: Hoe Een Tv-antenne Te Verbeteren?
Video: Ways To Improve Indoor TV Antenna Reception 2024, Mei
Anonim

De beeldkwaliteit op het tv-scherm is afhankelijk van de gebruikte antenne. Volg de richtlijnen om u te helpen de juiste versie van dit apparaat voor u te kiezen.

Hoe een tv-antenne te verbeteren?
Hoe een tv-antenne te verbeteren?

Het is nodig

  • - antenneversterker en voeding daarvoor;
  • - antennesplitter;
  • - 75 Ohm antennekabel;
  • - ohmmeter;
  • - soldeerbout en soldeermaterialen;
  • - materialen voor het afdichten van het gat in de muur.
  • - antenne connectoren;
  • - antennes van verschillende uitvoeringen.

instructies:

Stap 1

Als uw huis is uitgerust met een collectief radio-ontvangstapparaat, gebruik dan geen binnenantenne. Breng het signaal van de collectieve antenne naar uw televisieontvangers met behulp van de KRAB-splitter (consumentenkabelsplitter).

Stap 2

Als het niet mogelijk is om een gemeenschapsantenne te gebruiken, controleer dan of het frequentiebereik van de binnenantenne en de tv-zenders die hij moet ontvangen, overeenkomen. Probeer geen beeld van hoge kwaliteit van het decimeterkanaal te krijgen met behulp van een antenne voor het ontvangen van metergolven en vice versa.

Stap 3

Selecteer experimenteel de werklengte van de telescopische antenne. Onthoud dat voor hoogfrequente kanalen niet alle ellebogen van deze radio-ontvanger moeten worden gestrekt. Zowel onvoldoende als buitensporige antennelengtes kunnen de ontvangst van een televisiesignaal verslechteren.

Stap 4

Gebruik een speciale verlengkabel om de antenne op de tv aan te sluiten. Zoek een plaats in de kamer met de beste signaalontvangst. Als u geen duidelijk tv-beeld krijgt met een binnenantenne, gebruik dan een buitenantenne.

Stap 5

Installeer het aan de muur van het huis tegenover het tv-centrum. Bescherm het apparaat en de kabelinvoer in de kamer tegen neerslag. Bevestig in een privéwoning een buitenantenne op het dak, maar alleen als uw woning zich in het dekkingsgebied van de bliksemafleider bevindt.

Stap 6

Als je in een gebied woont met een slechte tv-ontvangst, koop dan een antenne met een versterker. Zet de kaart vast met de twee meegeleverde schroeven en sluit de coaxkabel aan op de kaart. Sluit aan de andere kant een speciale stekker aan waarmee de voeding voor de versterker wordt gevoed en wordt geblokkeerd om de tv binnen te gaan. Bij de versterker wordt een stekker en voeding meegeleverd.

Aanbevolen: