Hoe De Ontvangstkwaliteit Van Een 3g-modem Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ontvangstkwaliteit Van Een 3g-modem Te Verbeteren?
Hoe De Ontvangstkwaliteit Van Een 3g-modem Te Verbeteren?

Video: Hoe De Ontvangstkwaliteit Van Een 3g-modem Te Verbeteren?

Video: Hoe De Ontvangstkwaliteit Van Een 3g-modem Te Verbeteren?
Video: Как прошить модем для ВСЕХ операторов БЕСПЛАТНО. Мегафон, МТС, Билайн. 2024, April
Anonim

De 3G-modem, die is aangesloten op de USB-poort van de computer, biedt alleen snelle gegevensoverdracht als het signaal betrouwbaar wordt ontvangen. Omdat het met de laptop in de ruimte beweegt, wordt niet altijd aan deze voorwaarde voldaan.

Hoe de ontvangstkwaliteit van een 3g-modem te verbeteren?
Hoe de ontvangstkwaliteit van een 3g-modem te verbeteren?

instructies:

Stap 1

Zoek uit welk signaal van de operator het beste wordt ontvangen op de locatie van het modem. Probeer dit bijvoorbeeld een voor een te doen, installeer simkaarten van verschillende operators in dezelfde telefoon op dezelfde plaats. Let op de signaalniveau-indicator, probeer toegang te krijgen tot internet vanaf uw telefoon wanneer elk van de kaarten erin is geïnstalleerd. Stop uw keuze op de juiste operator.

Stap 2

Houd er rekening mee dat kaarten die bedoeld zijn voor telefoons mogelijk niet werken in de modem en vice versa. Bedenk ook dat veel modems alleen werken met kaarten van bepaalde operators. Om vervolgens van operator te veranderen, moet u ook de modem wijzigen. De kosten van het goedkoopste onbeperkte tarief van vandaag zijn bijna hetzelfde voor alle operatoren binnen dezelfde regio.

Stap 3

Als een verandering van operator geen deel uitmaakt van uw plannen, probeer dan uw laptop of netbook samen met de modem te verplaatsen. Soms geeft een verplaatsing van slechts een halve meter tastbare resultaten. Op plaatsen in de kamer waar het signaal van de ene operator slecht wordt ontvangen, kan het signaal van een andere operator goed worden ontvangen en omgekeerd.

Stap 4

Gebruik desgewenst een telefoon in plaats van een modem, die via GPRS of 3G toegang tot internet heeft en vervolgens via Bluetooth informatie naar een computer overdraagt. Plaats hem op een plek met goede ontvangst en de laptop tot drie meter afstand. Onbeperkte tarieven die bedoeld zijn voor telefoons, niet voor modems, zijn veel winstgevender, maar ze zorgen voor een sterke snelheidsvermindering na het bereiken van een bepaalde drempel van de hoeveelheid ontvangen en verzonden gegevens.

Stap 5

Koop een speciale USB-verlengkabel voor uw modem. Zet hem op een plek met goede ontvangst en de computer wordt met een kabel aangesloten. Plaats desgewenst de modem in het brandpunt van de parabolische reflector en richt deze op het basisstation. In tegenstelling tot een schotelantenne moet deze structuur (wokFi genaamd) binnenshuis worden geplaatst.

Stap 6

Als u wilt dat meerdere apparaten (maximaal vijf) vanaf één modem toegang hebben tot internet, schaf dan een speciale pocketrouter aan. Zet hem ook op een plek met goede ontvangst, en verbind de machines ermee via wifi. Vergeet niet dat de router een batterij heeft die periodiek moet worden opgeladen.

Aanbevolen: