Hoe De Ontvangst Van De Tv-antenne Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ontvangst Van De Tv-antenne Te Verbeteren?
Hoe De Ontvangst Van De Tv-antenne Te Verbeteren?

Video: Hoe De Ontvangst Van De Tv-antenne Te Verbeteren?

Video: Hoe De Ontvangst Van De Tv-antenne Te Verbeteren?
Video: Ways To Improve Indoor TV Antenna Reception 2024, April
Anonim

Het is onaangenaam als de televisieantenne weinig programma's ontvangt, en zelfs programma's van walgelijke kwaliteit. Het is vooral beledigend als de meest interessante zenders het slechtst worden gepakt. Het veranderen van de richting van de antenne, het vervangen of aanvullen met een versterker zal het probleem helpen oplossen.

Hoe de ontvangst van de tv-antenne te verbeteren?
Hoe de ontvangst van de tv-antenne te verbeteren?

Het is nodig

  • - antenneversterker en voeding daarvoor;
  • - antennesplitter;
  • - 75 Ohm antennekabel;
  • - ohmmeter;
  • - soldeerbout en soldeermaterialen;
  • - materialen voor het afdichten van het gat in de muur.
  • - antenne connectoren;
  • - antennes van verschillende uitvoeringen.

instructies:

Stap 1

Gebruik geen binnenantenne als uw huis is uitgerust met een gemeenschappelijke antenne. Installeer een speciaal vertakkingsapparaat (CRAB - consumentenhuishoudkabelsplitter) en breng met zijn hulp het signaal van de collectieve antenne naar die van uw tv-toestellen die voorheen werden bediend met binnenantennes.

Stap 2

Als u de gedeelde antenne niet kunt gebruiken, controleer dan of het frequentiebereik van de binnenantenne overeenkomt met de frequenties van de kanalen waarnaar u kijkt. Als u bijvoorbeeld decimeterkanalen verkiest, heeft het geen zin om ze met een meterantenne van goede kwaliteit te proberen te ontvangen en omgekeerd. Telescopische antennes maken het niet alleen mogelijk om de positie van de knieën te veranderen, maar ook om hun lengte aan te passen, en je moet niet denken dat ze altijd volledig moeten worden uitgeschoven. Hoe hoger de kanaalfrequentie, hoe korter ze moeten worden verlengd. Overmatige lengte kan de ontvangst zowel verslechteren als onvoldoende, en het is het beste om het empirisch te selecteren.

Stap 3

Sluit de binnenantenne niet rechtstreeks aan op de tv, maar via een speciale antenneverlengkabel. Hierdoor kan ze door de kamer bewegen. Zoek een positie met de beste ontvangst. Soms is het handig om een videorecorder met tuner in de buurt van de antenne te plaatsen en deze met een lange laagfrequente kabel op de tv aan te sluiten. Dit helpt om interferentie te isoleren als de bron (bijvoorbeeld een computer) zich in de buurt van de tv bevindt.

Stap 4

Als u de ontvangst niet kunt verbeteren door de binnenantenne te verplaatsen, gebruik dan een buitenantenne. Plaats het op de muur tegenover het tv-centrum, bescherm het tegen atmosferische neerslag, sluit de kabelinvoer in de kamer af. In een woonhuis is de beste plaats voor een buitenantenne het dak. Gebruik nooit een buitenantenne als uw huis niet binnen het bereik van een bliksemafleider is.

Stap 5

Als u zich in een gebied bevindt met een slechte ontvangst van het telecentrumsignaal, gebruik dan een antenne met een versterker. Nadat u een set van een versterker en een compatibele antenne hebt gekocht, bevestigt u het bord op de twee meegeleverde schroeven en sluit u de coaxkabel aan op het bord zelf. Sluit aan de andere kant, in plaats van de gebruikelijke stekker, een speciale stekker aan die is ontworpen om de voedingsspanning voor de versterker aan de kabel te leveren en tegelijkertijd te voorkomen dat deze spanning de tv binnenkomt. Deze stekker wordt samen met de voeding bij de versterker geleverd.

Aanbevolen: