Hoe Een Cat-5e-stopcontact Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cat-5e-stopcontact Aan Te Sluiten?
Hoe Een Cat-5e-stopcontact Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Cat-5e-stopcontact Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Cat-5e-stopcontact Aan Te Sluiten?
Video: How To install a CAT5E Network Faceplate Socket and How To FIX a wiring FAULT 2024, Mei
Anonim

Met een RJ-45 (Cat.5e) standaard Ethernet-wandcontactdoos kunt u een computer snel loskoppelen van het lokale netwerk, naar een andere kamer verplaatsen en daar aansluiten. Qua design zit hij dicht bij de telefoonaansluiting van de RJ-11 standaard, maar heeft hij meer contacten.

Hoe een cat-5e-stopcontact aan te sluiten
Hoe een cat-5e-stopcontact aan te sluiten

Het is nodig

  • - Cat.5e stopcontact;
  • - schroevendraaier;
  • - tangen;
  • - zelftappende schroeven;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Bevestig de kabel die u van plan bent aan te sluiten op het stopcontact aan de muur op een of andere manier die hiervoor veilig is (met behulp van beugels of een kabeldoos). Zoek twee vergrendelingen aan de onderkant van de socket. Klik erop en het deksel komt los.

Stap 2

Leid de kabel door het gat in de bodem, leg hem in het kanaal aan de achterkant en gebruik vervolgens een schroevendraaier om de basis samen met de connector en het aansluitblok aan de muur te bevestigen met twee zelftappende schroeven. Pas op dat u de kabel niet doorboort.

Stap 3

Verwijder de buitenste mantel van de laatste tot een lengte van ongeveer 2 cm Strip de aders zelf tot een lengte van ongeveer 0,5 cm (het aansluitblok van de socket is, in tegenstelling tot de Ethernet-stekker, niet altijd uitgerust met apparaten voor het automatisch doorboren van de isolatie van de kernen).

Stap 4

Kijk naar welk schema (A of B) de Ethernet-stekker is gekrompen aan de andere kant van de kabel (waar de switch of router zich bevindt). Als het stopcontact een sticker op het aansluitblok heeft met twee rijen gekleurde vierkanten, sluit u de draden aan volgens de rij met het label 568A voor circuit A, of volgens rij 568B voor circuit B.

Stap 5

Als er geen sticker is, ervan uitgaande dat de basis is gedraaid met het klemmenblok naar beneden en de aansluiting naar boven, sluit u de geleiders in de richting van het linkercontact naar rechts aan in de volgende volgorde: voor optie A - bruin, bruin- wit, oranje, oranje-wit, blauw, blauw-wit, groen, groen-wit, voor optie B - bruin, bruin-wit, groen, groen-wit, blauw, blauw-wit, oranje, oranje-wit.

Stap 6

Houd er rekening mee dat deze aansluitschema's verschillen van de schema's die worden gebruikt bij het krimpen van Ethernet-stekkers: de geleiders op het klemmenblok zijn voor het gemak gegroepeerd op kleurparen en ook dat in sommige socketontwerpen het aansluitschema kan verschillen van het hierboven beschreven schema. Het kan bijvoorbeeld hetzelfde zijn als op de stekkers, of de contacten voor de blauwe en blauwwitte draden kunnen rechts van de rest zitten.

Stap 7

Als het klemmenblok een dubbele rij is, wordt, ervan uitgaande dat de socket naar boven is gericht en het klemmenblok zich eronder bevindt, het volgende verbindingsschema het meest gebruikt: linker rij, van boven naar beneden, voor schema's A en B: bruin, bruin-wit, blauw, blauw-wit, rechter rij, van boven naar beneden, voor patroon A: groen-wit, groen, oranje-wit, oranje, rechter rij, van boven naar beneden, voor patroon B: oranje-wit, oranje, groen-wit, groen.

Stap 8

Sluit de socket af met een deksel, sluit de netwerkkaart van de computer erop aan met een kabel die in een recht circuit is gekrompen (in geen geval volgens het Crossover-circuit), en zorg dan dat er een verbinding is.

Aanbevolen: