Verbinding Maken Met Internet Via Uw Huistelefoon

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Internet Via Uw Huistelefoon
Verbinding Maken Met Internet Via Uw Huistelefoon

Video: Verbinding Maken Met Internet Via Uw Huistelefoon

Video: Verbinding Maken Met Internet Via Uw Huistelefoon
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, April
Anonim

Als u verbinding wilt maken met internet via een telefoonlijn in plaats van breedband, hebt u een DSL-modem of -router nodig. Als je meerdere computers of laptops moet aansluiten, gebruik dan een router met meerdere poorten.

Verbinding maken met internet via uw huistelefoon
Verbinding maken met internet via uw huistelefoon

Het is nodig

DSL-router

instructies:

Stap 1

Vind de juiste router voor uw apparaten. In dit geval hebben we het over laptops, omdat sommige van hun modellen geen verbinding kunnen maken met een wifi-netwerk. Ontdek de vereisten van draadloze adapters door de instructies ervoor te bestuderen op de website van de fabrikant.

Stap 2

Koop een geschikte wifi-router. Het moet natuurlijk wel een DSL-connector hebben om verbinding te maken met de server van de provider. Sluit de telefoonkabel aan op de aangegeven poort met behulp van een splitter. Dit apparaat helpt niet alleen om tegelijkertijd een router en een vaste telefoon op dezelfde kabel aan te sluiten, maar ook om interferentie op de lijn te verminderen.

Stap 3

Sluit een netwerkkabel aan op de Ethernet-poort (LAN) van de wifi-router. Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkkaart van je computer of laptop. Schakel de apparatuur in die op de router is aangesloten.

Stap 4

Start een webbrowser. Voer het IP-adres van de router in het url-invoerveld in. Druk op de Enter-toets. Nadat het instellingenmenu van de Wi-Fi-router is geopend, gaat u naar het WAN-item. Configureer internettoegang door de vereiste waarden voor sommige parameters in te stellen. Omdat we hebben het over een DSL-verbinding, het is aan te raden om het PPPoE-protocol te selecteren en de waarden in te voeren die voldoen aan de eisen van uw provider.

Stap 5

Ga nu naar het wifi-menu. Maak een draadloos toegangspunt. Laat u bij het configureren van dit menu leiden door de parameters van uw laptops. Sla de instellingen op en start de wifi-router opnieuw op.

Stap 6

Nadat alle desktops zijn aangesloten op Ethernet-poorten en laptops op een draadloos toegangspunt, heeft u een volledig gemengd thuisnetwerk, waarin alle apparaten toegang hebben tot internet. Zorg ervoor dat de router automatisch verbinding maakt met de server van de provider. Dit helpt problemen te voorkomen als deze apparatuur is losgekoppeld van het lichtnet.

Aanbevolen: