Hoe Een Antennekabel Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Antennekabel Te Krimpen?
Hoe Een Antennekabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Antennekabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Antennekabel Te Krimpen?
Video: How to Cut, Strip, and Crimp a Coax Rg-6 / 59 Cable Connector for TV / Internet 2024, Mei
Anonim

De methode om de coaxkabel van de televisie op de stekker aan te sluiten, is afhankelijk van het ontwerp van de laatste. Sommige pluggen zijn gesoldeerd, andere zijn geschroefd.

Hoe een antennekabel te krimpen?
Hoe een antennekabel te krimpen?

instructies:

Stap 1

Als het mogelijk is om bij aankoop een plug te kiezen, geef dan de voorkeur aan een plug die niet hoeft te worden gesoldeerd. Ook als je goed soldeert, scheelt zo'n stekker je veel tijd, want het vertinnen van een coaxkabel is geen gemakkelijke handeling. Het is noodzakelijk om het een beetje te oververhitten en de vlecht zal dicht bij de centrale kern komen.

Stap 2

Demonteer de stekker voorzichtig. Vergeet niet de kabel door de afdekking te halen voordat u aan het werk gaat, want als deze al is aangesloten, is dit niet mogelijk - u moet helemaal opnieuw beginnen.

Stap 3

Maak een longitudinale snede op de buitenste isolatielaag met een soldeerbout - in tegenstelling tot een mes snijdt het alleen de huls, maar niet de vlecht. Nadat u de isolatie hebt verwijderd, draait u de vlecht los, schuift u deze opzij en draait u hem vervolgens. Gebruik nu een tang, nadat u de inspanning nauwkeurig hebt berekend om niet in de centrale kern te bijten, verwijder de binnenisolatie ervan.

Stap 4

Als de stekker moet worden gesoldeerd, vertin dan snel, om de isolatie niet te smelten, zowel de vlecht als de middengeleider. Bevestig nu (door te solderen of met schroeven, afhankelijk van het plugontwerp) de vlecht aan het ringcontact van de plug en de middengeleider aan de staaf.

Stap 5

Monteer de stekker. Haal de stekker van de tv uit het stopcontact, sluit de stekker erop aan en zet het apparaat weer aan.

Stap 6

Een speciaal geval doet zich voor als de stekker wordt aangesloten op een antenne die is uitgerust met een versterker. Hiervoor is alleen de bij de antenne meegeleverde stekker, voorzien van een scheidingsinrichting en een voedingseenheid, geschikt. De draden van de laatste zijn al in het miniatuurstekkerbord gesoldeerd. Voor het geval dat, schets de locatie van de geleiders, zodat als ze loskomen, ze terug moeten worden gesoldeerd (vergeet de polariteit niet - een van de geleiders is gemarkeerd). Sluit de coaxkabel aan zoals hierboven beschreven. Bevestig zowel de vlecht als de centrale kern met schroeven - deze pluggen zijn meestal ontworpen om ze op deze manier te bevestigen.

Aanbevolen: