Hoe Een Netwerkdraad Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerkdraad Te Krimpen?
Hoe Een Netwerkdraad Te Krimpen?
Anonim

Meestal komen werknemers bij het verbinden met een internetprovider binnen om de verbinding tot stand te brengen en de nodige manipulaties met de draden uit te voeren. Soms is het echter nodig om de draad zelf te krimpen, als de connector plotseling breekt of als er een probleem is met de netwerkkabel. Dit is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Hoe een netwerkdraad te krimpen?
Hoe een netwerkdraad te krimpen?

Het is nodig

netwerkkabel (twisted pair), RJ-45 connector, krimptang (crimper)

instructies:

Stap 1

Bereid het netsnoer (kabel) voor. Het wordt ook een twisted pair-kabel genoemd, omdat er onder de isolatie vier paar veelkleurige draden in twee zijn gedraaid. Er zijn dus in totaal acht draden.

Stap 2

Je hebt ook een krimptang nodig. Koop het of, als je het maar één keer gaat gebruiken, leen het van iemand.

Stap 3

Neem een nieuwe RJ-45-connector. Dit is een plastic punt dat over de kabel past en rechtstreeks in de netwerkkaart van de computer wordt gestoken (meer precies, de netwerkkaartconnector). Het is het beste als de connector acht draadgeleiders heeft - dit maakt de taak veel gemakkelijker, omdat de draden gemakkelijker kunnen worden ingebracht. Bereid 2-3 connectoren voor voor het geval ze erg goedkoop zijn in elke computerwinkel.

Stap 4

Strip eerst de isolatie van de kabelbedrading. Steek hiervoor de kabel in een speciaal apparaat in de crimper - een ronde nis met een mes. Als een dergelijk apparaat niet is meegeleverd, gebruik dan voorzichtig een mes. Knip de isolatie op de kabel een paar centimeter (drie of meer) van het uiteinde van de draad af. Pak de crimper vast en draai rond de kabel - de isolatie wordt in een cirkel gesneden. Trek vervolgens de kabel eruit zonder de tang te openen.

Stap 5

Schroef de bedrading los en maak ze recht. Zet ze in een bepaalde volgorde van links naar rechts: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin. Knip indien nodig de uiteinden van de draden af, zodat ze allemaal gelijk liggen.

Stap 6

Houd de RJ-45-connector vast met de vergrendeling naar beneden gericht. Steek de draden helemaal in de connector met behulp van de geleiders. Duw vervolgens naar beneden zodat de isolatie naar binnen gaat en op zijn plaats klikt. Steek de connector in de speciale aansluiting van de crimper. Knijp in de connector met een tang - de houder zal stevig op de isolatie drukken.

Aanbevolen: