Hoe Een Coaxkabel Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Coaxkabel Te Krimpen?
Hoe Een Coaxkabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Coaxkabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Coaxkabel Te Krimpen?
Video: Hoe een fiche op een coax kabel monteren? 2024, Mei
Anonim

Coaxkabels worden vaak aangesloten op BNC-connectoren. Ze hoeven niet te worden gesoldeerd en zijn verbonden door middel van krimpen, vergelijkbaar met moderne RJ-connectoren. Maar om ze te krimpen, moet een nog zeldzamer gereedschap worden gebruikt dan een soldeerbout.

Hoe een coaxkabel te krimpen?
Hoe een coaxkabel te krimpen?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de apparatuur waarop de kabel is aangesloten, spanningsloos is. Zorg er ook voor dat er nergens hoogfrequente energie, zelfs niet van laag vermogen, naar de kabel wordt gevoerd. Stroomafvallen betekent hierna niet alleen uitschakelen, maar ook loskoppelen van het voedingsnet. Gebruik een kabel waarvan de karakteristieke impedantie overeenkomt met de impedantie gespecificeerd in de documentatie van de gebruikte apparatuur. Hetzelfde geldt voor de connectoren.

Stap 2

Pak de handset op die bij de connector is geleverd. Plaats het van tevoren op de kabel voordat u het stript.

Stap 3

Strip de kabel zo dat de afstand tussen het strippunt van de buitenmantel en dat van de binnenmantel ongeveer 5 mm is. De centrale kern moet ongeveer 10 tot 15 millimeter uit de huls uitsteken. Houd er bij het bekijken van de video, waarvan de link aan het einde van het artikel wordt gegeven, rekening mee dat het gebruik van een mes hiervoor, zoals daar wordt getoond, hoogst ongewenst is. Tangen zijn veel minder traumatisch en het wordt aanbevolen om deze te gebruiken voor het strippen van draden.

Stap 4

Buig het vlechtwerk zodanig naar de buitenmantel dat de kortsluiting naar de centrale kern volledig wordt geëlimineerd.

Stap 5

Steek de middelste geleider in het gat in de connector zodat de binnenisolatie tegen het lichaam wordt gedrukt.

Stap 6

Breng de middelste geleiders over naar de cilinder op de connector.

Stap 7

Verplaats de buis die u op de kabel plaatst voordat u de handeling uitvoert, zodat deze niet alleen bovenop de cilinder ligt, maar ook op de vlecht.

Stap 8

Gebruik een speciaal gereedschap voor het krimpen van BNC-connectoren. Schuif het over de buis en knijp.

Stap 9

Zorg ervoor dat het apparaat waarop u de kabel wilt aansluiten, ook spanningsloos is en geen hoogfrequente energie genereert. Steek de stekker in het BNC-stopcontact waarmee u verbinding wilt maken. Lijn de inkepingen op de stekker uit met de lipjes op het stopcontact. Draai de moer op de plug naar rechts totdat u een klik hoort.

Stap 10

Houd er rekening mee dat BNC-connectoren niet kunnen worden verwijderd. Het is onmogelijk om een dergelijke connector na het krimpen van de kabel te verwijderen.

Aanbevolen: