Een Router Instellen Om Verbinding Te Maken Met Internet

Inhoudsopgave:

Een Router Instellen Om Verbinding Te Maken Met Internet
Een Router Instellen Om Verbinding Te Maken Met Internet

Video: Een Router Instellen Om Verbinding Te Maken Met Internet

Video: Een Router Instellen Om Verbinding Te Maken Met Internet
Video: How to Set Up a Router | Internet Setup 2024, April
Anonim

Routers of routers worden gebruikt om meerdere computers met internet te verbinden en te combineren tot een lokaal netwerk. Hierdoor sluit je niet meerdere contracten af met de aanbieder en bespaar je daarmee geld.

Een router instellen om verbinding te maken met internet
Een router instellen om verbinding te maken met internet

Noodzakelijk

  • - router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Kies een router die bij je past. Als je van plan bent om mobiele computers in je netwerk op te nemen, koop dan natuurlijk een router die draadloze toegangspunten kan maken. Sluit de geselecteerde apparatuur aan op netstroom. Om 2-3 apparaten aan te sluiten, kun je rondkomen met een budget wifi-routermodel.

Stap 2

Sluit de computer met een netwerkkabel aan op de ethernetpoort van de router. Open de handleiding van deze netwerkapparatuur en zoek daarin het IP-adres op. Meestal is dit IP 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Voer de gewenste waarde in de adresbalk van de internetbrowser in en druk op de Enter-toets. Wacht tot de webinterface van de instellingen van de netwerkapparatuur wordt geopend.

Stap 3

Open het menu Instelling Internet-verbinding (WAN). Sluit de ISP-kabel aan op de internetaansluiting (WAN, DSL). Configureer de verbinding met de server. Selecteer het juiste type gegevensoverdracht (PPPoE, L2TP, enz.). Zorg ervoor dat u een gebruikersnaam en wachtwoord opgeeft en schakel Firewall-, NAT- en DHCP-functies in. Klik op de knop Toepassen of Opslaan om uw internetverbindingsinstellingen op te slaan.

Stap 4

Open het menu Draadloze verbinding instellen (Wi-Fi). Creëer je eigen draadloze hotspot. Selecteer uit de bestaande opties de soorten beveiliging en radiosignaal. Stel een sterk wachtwoord in om te voorkomen dat de laptops van anderen verbinding maken met uw netwerk. Sla de menu-instellingen op.

Stap 5

Start de Wi-Fi-router voor het apparaat opnieuw om de geconfigureerde instellingen toe te passen. Wacht tot de verbinding met de server is voltooid. Maak verbinding met een draadloos toegangspunt. Sluit desktopcomputers aan op de Ethernet-poorten van de router. Controleer de mogelijkheid om informatie uit te wisselen tussen apparaten op het netwerk. Zorg ervoor dat alle computers toegang hebben tot internet.

Aanbevolen: